Treballadors d’Ensenyament s’han quedat sense cobrar durant el mes de setembre.

Des de la Secció Sindical d’Ensenyament Ponent de la CGT volem denunciar la situació en què es troba part del personal docent i laboral que han estat treballant durant tot aquest mes de setembre en els diferents centres educatius i que quan han arribat a final de mes s’han trobat amb la desagradable sorpresa de no cobrar per la feina prestada.

És una vergonya que el Departament no hagi posat solució abans a aquest desgavell. Les demandes dels i les treballadores s’han trobat, un altre cop, davant la incompetència i poca sensibilitat d’uns responsables públics que s’expulsen les puces de sobre amb excuses que disfressen la realitat, que no és cap altra que la de no fer la feina que s’havia de fer. A més, aquesta realitat ens deixa una altra mancança. Segurament en cadascun dels diferents serveis territorials existeix una manca de personal que garanteixi una gestió eficaç de les tasques administratives. En defensa d’aquestes treballadores, volem manifestar que l’únic responsable és el Departament d’Ensenyament, per la seva política de retallades a tots els nivells dins el sistema públic, i també a les seus administratives.

Moltes d’aquestes persones que s’han trobat en aquesta situació són treballadors i treballadores que han estat nomenades un dia abans de començar el curs, i algunes d’elles tampoc han estat cobrant al llarg de l’estiu per la seva condició de substitutes. Per tant, moltes d’aquestes persones estaran sense cap ingrés des de juny fins a l’octubre. A més, tampoc estan donades d’alta a la Seguretat Social creant-los-hi una situació d’inseguretat jurídica i diversos problemes burocràtics, com per exemple en la gestió de la prestació d’atur i les baixes mèdiques.

Aquest curs ja no el vam començar amb normalitat, amb una vaga convocada pel primer dia, el 6 de setembre. Aquell dia ja reclamàvem al Departament que es repensés l’avançament del calendari escolar per tal de donar un marge als centres per preparar el curs en bones condicions. En aquest primer mes ha quedat clar que el qui estava menys preparat de tots era el mateix Departament. A aquesta situació intolerable en què es troben moltes treballadores, se suma la falta de docents als centres. En molts centres, especialment a secundària i cicles, a hores d’ara es troben esperant professorat que encara no hi ha arribat. Situacions com aquestes no ajuden a fer de la professió una opció laboral atractiva, i és per això que cada cop són més els problemes que existeixen per trobar professorat en algunes especialitats.

Des de la CGT hem instat al Departament d’Ensenyament que es posi les piles, que assumeixi responsabilitats i que faci bé la seva feina, per tal que aquesta situació no es torni a produir mai més. I un cop més, també reclamem la modificació del calendari escolar, la reversió de les retallades i la millora de les condicions laborals de tota la comunitat educativa.


Fuente: CGT Ensenyament Ponent