Ens enutja molt que Educació pugui tancar una línia d’I3 a l’escola pública. Després de l’últim moviment del Departament d’Educació a Tremp en favor de l’escola privada-concertada i en detriment de l’escola pública Valldeflors, volem mostrar el nostre suport a totes les famílies i a l’equip docent de l’escola Valldeflors. El fet de tancar les preinscripcions de la matrícula a 20 places en aquesta escola és un atac a l’escola pública, que garanteix una educació laica i integradora a les famílies trempolines i tot per evitar el tancament de la línia I3 a una escola concertada religiosa del mateix municipi i passant per davant de la voluntat dels trempolins d’escollir-ne una de pública.

Aquest govern de pseudoesquerra, en lloc de baixar ràtios, segueix la tendència neoliberal i privatitzadora que ataca l’escola pública amb l’excusa de la baixa natalitat. Ja ha començat a aplicar mesures d’aquest tipus aquest curs, atès que van eliminar-ne una línia d’I5 a l’escola Valldeflors i no van deixar matricular tres infants, que van estar obligats a marxar a l’escola privada-concertada o altres escoles fora del municipi; i enguany el Departament pretén eliminar una altra línia a I3 a la mateixa escola per al curs 2024/2025. Exigim que es mantinguin les dues línies I3 a l’escola pública i si una ha de tancar, que sigui a l’escola concertada.

Aquests concerts de l’escola privada suposen la retallada més gran de l’escola pública, amb la qual cosa qui perd són les famílies que sí que creuen en una educació pública de qualitat, gratuïta, universal i laica.

Per això, fem una crida a tota la comunitat educativa de Tremp, a l’AFA de l’escola, a les associacions de veïnes, a altres col·lectius i moviments socials del Pallars, i també a l’Ajuntament, per tal de donar una resposta col·lectiva en defensa de l’escola pública. Animem a tots aquests agents a iniciar un cicle d’accions i mobilitzacions per aturar aquest tancament.


Fuente: CGT Ensenyament Ponent-Pirineus