Tot i el menyspreu per part del Departament d’Educació en el procés d’adjudicació de places del col·lectiu de Personal d’Atenció Educativa (PAE), que engloba les tècniques d’integració social (TIS), les educadores d’educació especial (EEE) i les tècniques especialistes d’educació infantil (TEEI) volem reforçar-nos i manifestar que no estem disposades a rendir-nos.

No hem acatat fins ara, ni ho farem, i lluitarem fins al final. Som un referent en la defensa de les demandes de les treballadores interines de Catalunya. Hem utilitzat totes les vies de lluita possibles, ens hem organitzat, ens hem apropat als sindicats per fer efectiva la convocatòria de vagues i hem recorregut a la compareixença parlamentària i a la via judicial.

El Departament d’Educació ha de saber que la lluita de les PAE no quedarà aquí, i que no pararem fins que es faci justícia. Una justícia que només té una opció, que les que són, s’hi quedin.

Els dies 29, 30, i 31 d’agost i 1 de setembre el col·lectiu PAE ha estat sotmès a greuges innumerables, que no haurien de passar mai en una administració pública:

✅  S’han convocat més de 6000 persones per cobrir 530 places de Personal d’Atenció Educativa (PAE).

✅  El procés d’adjudicació ha estat completament caòtic i desesperant, amb nomenaments presencials i massius i només dos dies abans de l’inici del funcionament del curs, o un cop ja iniciat com el cas de les EEE.

✅  La convocatòria d’aspirants ha patit canvis fins a última hora, fins a la nit anterior de l’inici del procediment.

✅  El llistat de la borsa de TEEI no ha estat correctament actualitzat per a la convocatòria.

✅  S’ha modificat el llistat d’escoles publicades contínuament. Inclús en el moment de la convocatòria, se n’afegien i se’n treien.

✅  Han vetat l’accés a vacants o places de programa de forma lliure.

✅ Hi ha hagut una flagrant desinformació pel que fa a la implicació d’agafar una plaça o una altra. Des del Departament no hem rebut cap mena d’explicació, només teníem la informació que rebíem dels sindicats. No ha quedat clar en cap moment què significa canviar de plaça vacant a plaça de programa, ni si la plaça d’aquestes està garantida a 3 anys. Juguen amb nosaltres per eliminar-les quan vulguin.

✅ A sobre, un cop iniciat el curs, el personal PAE estem rebent versions contradictòries sobre el nostre horari durant el mes de setembre. Els equips directius estan desorientats segons les normes que reben. Tal i com queda recollit en els Documents per a l’organització i la gestió dels centres. Organització del centre. Curs 2022-2023. 07/06/2022 «Aquest personal no ha de substituir en cap cas el personal docent ni el servei de monitoratge»… Per tant, exigim un aclariment al Departament respecte el nostre horari durant el mes de setembre del present curs.

La improvisació del Departament s’ha fet palesa una vegada més. Un inici de curs avançat innecessàriament. Una mostra de falta de respecte per al PAE, l’alumnat i les famílies.

Què ha de passar més per cessar González Cambray? L’educació d’aquest país no es mereix aquesta conselleria.

Des de CGT Laborals exigim la dimissió del conseller González Cambray i depurar responsabilitats amb les persones responsables d’aquesta pèssima gestió.

Des de CGT Laborals continuarem lluitant per defensar la nostra dignitat  i els nostres drets.

2 setembre 2022

CGT LABORALS

 

 

 

 


Fuente: CGT Ensenyament Lleida