Davant la nova proposta del Departament d’Educació que fa a la taula sindical i la resposta tendenciosa d’alguns sindicats per buscar un acord que en definitiva  no garanteix el retorn a les retallades imposades des de fa anys, des de CGT Ensenyament volem aclarir i desgranar alguns aspectes:

  • Aquest acord intenta recollir algunes reivindicacions que han portat a les mobilitzacions, però el que és més greu és que les rebaixa encara més respecte a propostes prèvies. Si aleshores les vam rebutjar, per què les hauríem d’acceptar ara? Aquí pots consultar la proposta del Departament

  • La proposta de comissió per estudiar la viabilitat d’un possible pla d’estabilitat, no concretar res, ni assegura la plaça a totes les treballadores en abús de temporalitat que es quedaran fora dels processos d’estabilitat. A més a aquesta proposta no dóna solucions a la gran quantitat d’interines que s’han quedat fora d’un concurs de mèrits ple d’irregularitats i opacitat.

  • No es reconeix el deute contret pel robatori del primer sexenni als 9 anys. Malgrat que la proposta del Departament del passat gener recollía el reconeixement del deute!

  • La reducció d’hores lectives per majors de 55 es proposa d’aquí 2 anys sense cap garantia de compliment.

  • L’equiparació dels PTs sense titulació Universitària és només durant 3 anys. No és una equiparació real i deixa fora els mestres de taller.

  • No parla de reivindicacions cabdals com el calendari d’inici de curs.

Creiem que un cop més, la proposta del Departament respon únicament a interessos electoralistes per part d’ERC fent-la coincidir amb el final de la campanya electoral per aturar la crítica i el rebuig col·lectiu a la seva gestió i sol ens deixa a l’estacada amb l’inici de curs i el desastre generat amb els greus processos d’estabilització engegats. Alhora, veiem que una vegada més els interessos d’alguns partits polítics i sindicats passen per damunt de la negociació col·lectiva.

Per això, la CGT votem NO a aquest pacte perquè és totalment insuficient.

Seguim insistint a fer una crida a la mobilització d’aquí a final de curs perquè aquest no acabi amb normalitat i perquè el col·lectiu docent s’organitzi per impulsar mobilitzacions i vagues per a l’inici del curs que ve. Des de CGT Ensenyament així ho farem.

Per últim, recordem les nostres reivindicacions que considerem imprescindibles:

Sobre processos d’estabilització dels interins. Transvasament de places al CM i un pla real d’estabilitat.

Sobre el calendari. Comencem el 12 de setembre i adaptar els centres per fer front a l’escalfament climàtic.

Sobre la recuperació del poder adquisitiu. Recuperem els sexennis als 6 anys, reconeixement del deute i una pujada salarial conforme a l’IPC real.

Sobre les adjudicacions d’estiu. Tant interins i PAE han de poder triar centre i municipi.

Sobre el PAE. Una major dotació dels recursos per al PAE. Per la dignificació i increment de personal del conjunt de col·lectius als centres (PAE, vetlladores…).


Fuente: CGT Ensenyament Lleida