Diferents accions a primera hora del matí han marcat el tret de sortida a la vaga general de treball, consum i cures del 8-M.

Les dades que hem recollit fins al moment ens indica que el seguiment està sent irregular en les empreses i el sector públic. Tenim constància d’un seguiment del 10% a Metro. Denunciem l’establiment de serveis mínims abusius per part del Departament d’Empresa de la Generalitat amb un 85% al transport públic. Diverses treballadores han evidenciat intents per part de les empreses d’invisibilitzar la vaga fent comunicacions a les seves plantilles negant l’existència d’una convocatòria legal de vaga.

No obstant això, la vaga està adquirint visibilitat en diversos talls de carretera com els realitzats a les entrades de la ciutat de Barcelona, a l’Eix Transversal i a la ciutat de Lleida entre altres talls fets arreu del territori. A la ciutat de Barcelona destaquen les 200 participants en el tall de la Meridiana a l’altura del Pont de Sarajevo i les 250 participants en el tall de l’Av. Diagonal a l’altura de Pedralbes.

Condemnem els danys patits per dues companyes amb ferides lleus en el tall de trànsit de l’Av. Diagonal. Les mateixes participaven en aquesta acció de protesta quan una conductora les ha atropellat a l’intentar saltar-se el bloqueig de les manifestants.


Fuente: CGT-Catalunya