La Vaga General Feminista ha arrancat amb diverses concentracions al territori. En l’àmbit laboral cal destacar el piquet central a Barcelona convocat pels sindicats CGT i IAC conjuntament amb l’Assemblea 8M. Més de 70 dones han dut a terme el piquet per tal d’aturar «la normalitat als centres de treball» i assenyalar empreses i administracions que exerceixen opressions patriarcals.

Montse Sánchez, secretària general de la CGT, valora el piquet central «molt positivament»  i destaca que s’han fet «reivindicacions per diversos punts exigint mesures de conciliació, contra la llei d’estrangeria, contra el patriarcat i contra un sistema capitalista que ens oprimeix». La líder sindical també ha recordat «totes les dones que no han pogut fer vaga, per elles també sortim a fer el piquet central de la Vaga Feminista».

El piquet s’ha iniciat a la casa SEAT, on les activistes feministes han denunciat que l’empresa «no compleix el conveni, dificultant la conciliació laboral i reprimint a les treballadores que lluiten pels drets de les dones». Tot seguit, les activistes feministes s’han traslladat a l’Institut  Municipal de Serveis Socials, on s’ha denunciat que «el 90% de les treballadores del sector social es troba en una situació precària» i es tracta d’un sector altament feminitzat i on la «vocació social serveix d’excusa per vulnerar drets laborals».

La manifestació també s’ha concentrat davant de mútues i grans supermercats, a qui han assenyalat com a «responsables de la precarització de la classe treballadora, asfixiant-la amb una inflació dels preus per augmentar el benefici empresarial i especulant amb la salut de les dones».

En el seu pas per la Via Laietana, les activistes feministes han denunciat la complicitat d’empreses com Carrefour amb el règim d’Israel. També s’ha aturat davant de la comissaria de la Policia Nacional per dir que, dos anys després que La Directa destapés les infiltracions policials als moviments socials, «ni oblidem ni perdonem la violència institucional i patriarcal perpetrada per l’Estat».

Els sindicats convocants a vaga aquest 8M, CGT i IAC, i el moviment feminista ha convocat a manifestació aquesta tarda a diversos punts de tot el territori català. A Barcelona, la convocatòria d’Assemblea 8M sortirà a les 18h dels Jardinets de Gràcia.

Més informació:
10 motius per fer la Vaga General Feminista
S’ha acabat! Manifest 8M2024


Fuente: Comunicació CGT Catalunya