Per uns Ferrocarrils Segurs, Més inversions ja ! Exigim responsabilitats !

CONCENTRACIÓ DILLUNS 17 DE JULIOL A LES 19 h

ESTACIÓ DE METRO DEL CARRER XÀTIVA

JUNT A LA PLAÇA DE BOUS

CONVOCA : Plataforma pel Ferrocarril

Per uns Ferrocarrils Segurs, Més inversions ja ! Exigim responsabilitats !

CONCENTRACIÓ DILLUNS 17 DE JULIOL A LES 19 h

ESTACIÓ DE METRO DEL CARRER XÀTIVA

JUNT A LA PLAÇA DE BOUS

CONVOCA : Plataforma pel Ferrocarril

L’ACCIDENT DEL METRO : ON ESTAN ELS RESPONSABLES ?

Després de 2 setmanes des de la tragèdia del Metro en Jesús, tal com ens temíem des del primer moment, només hi ha 2 coses clares : la culpa la va tenir el maquinista, i ací no dimiteix ningú. Sorprèn i fa vergonya la pressa per enterrar a les víctimes i indemnitzar als familiars. Clarament, la intenció és resoldre l’assumpte i no reconèixer cap error del govern de la Generalitat Valenciana. Però quan passa un accident catastròfic com el del dia 3 no podem dir que “era inevitable”. Existien sistemes de seguretat, en altres línies, que podien haver evitat que una errada personal (si va ser això) causara la catàstrofe. Però no havien volgut instal·lar-los en aquesta línia.

Hem esperat uns dies per si tornava la dignitat al Consell, per a trobar-nos amb amenaces del seu portaveu de dur als tribunals a qui diga ara que ja va denunciar els riscos. No obstant això, sindicalistes, treballadors i usuaris venien advertint del deteriorament dels Ferrocarrils de la Generalitat i reclamant majors mesures de seguretat. Nosaltres també ho denunciarem, per exemple desprès de l’accident de Picanya, l’Octubre de 2005. Ací ens té, Senyor Rambla.

Mentrestant, un clam popular s’ha anat alçant, en cartes al director i intervencions en premsa i ràdio, també en concentracions de protesta autoconvocades. No es tracta d’entrar en cap joc polític, esperem que els partits de l’oposició complisquen amb la seua obligació d’exigir transparència i responsabilitats. Però nosaltres, la societat civil, hem d’exigir (com tanta gent ha repetit estos dies) que les inversions públiques vagen amb preferència als serveis públics, també al transport públic, en lloc d’utilitzar-les per a operacions especulatives o d’imatge. «Se gastará lo que haga falta», hem escoltat aquestes últimes setmanes. Això volem escoltar ara : que s’invertisca el que faça falta en mesures de seguretat i en la modernització dels ferrocarrils. I que es depuren les responsabilitats dels que ho han estat impedint fins ara. Que no torne a passar.

Des de la Plataforma pel ferrocarril (formada per Sindicats ferroviaris -SF i CGT-, per col·lectius ecologistes, per col·lectius ciutadans de les comarques valencianes, i per professionals experts) convoquem a totes les persones indignades amb el que ha passat, a una CONCENTRACIÓ DE PROTESTA a l’eixida del Metro del carrer Xàtiva, junt a la Plaça de Bous, el proper dilluns 17 de juliol, a les 19 hores.

Convidem a totes les Entitats i Associacions ciutadanes a unir-se a aquesta acció i a estendre la convocatòria. Aquest tema no pot donar-se per tancat. En record de les víctimes : que no torne a passar. Exigim accions urgents. I exigim responsabilitats.

adidas Dame 5 X Marvel ‘Black Panther’


Fuente: CGT-PV