En 2 mesos la Generalitat decidirà el futur del 112

Aquest passat divendres 24/11 el Comitè de Vaga es va reunir amb el Conseller d’Interior, la Secretària d’Interior i la directora del CAT112, en una reunió convocada per la CGT de Catalunya.

En aquesta reunió, el Conseller es va mostrar disposat a escoltar les demandes de la plantilla del 112, així com les reivindicacions de totes les irregularitats i il·legalitats que està cometent des de fa anys l’empresa concessionària, Ferrovial-SERVEO. Després d’escoltar-les, el Conseller es va comprometre a mediar amb l’empresa en les negociacions de la vaga, que porta en peu des del mes d’agost.

En preguntar-li per l’estat de l’estudi de viabilitat de la internalització, estudi que hauria d’estar acabat des del desembre de 2022, el Conseller va dir que tot i no estar encara acabat, es comprometia a que abans de 2 mesos se sapigués si hi ha o no internalització. El Comitè li va recordar que l’estudi només pot tenir un resultat favorable a la internalització, ja que existeix un acord parlamentari aprovat per tots els grups -excepte VOX- per internalitzar el servei del 112, que depenia directament del CAT112 (empresa del Departament d’Interior) fins el 2010, quan es va obrir a concurs públic.

Tot i això, i degut a que una internalització no és ni de bon tros un procés ràpid, el Conseller ens va informar que la intenció del CAT112 es de prorrogar el contracte de Ferrovial. El contracte acaba al març de 2024, i a partir d’aleshores es pot prorrogar durant un màxim de dos anys més, en terminis de la durada que el CAT112 i Ferrovial acordin. Això no és res nou, ja que en les darreres converses que havíem tingut amb el CAT112, se’ns havia informat que fos quin fos el resultat s’hauria de prorrogar el contracte per una qüestió logística.

Així doncs, el Comitè surt satisfet de la reunió mantinguda; i ens quedem a l’espera de veure si aquests compromisos -estudi d’internalització en 2 mesos, i mediació en la vaga amb Ferrovial- tenen fruit.

Comitè de Vaga 112  Reus


Fuente: Comunicació CGT Catalunya