La Universitat de Lleida va investir Doctor Honoris Causa el Sr. Vicenç Navarro, el 21 de març del 2013, mentre era rector Roberto Fernández Díaz i sota el padrinatge del professor Joan Pere Enciso Rodríguez. Aquest famós economista és Catedràtic de Ciències Polítiques i conegut a nivell mediàtic per la seva vinculació amb Podem.

Segons les últimes notícies sobre casos d’assetjament laboral a les universitats catalanes, el Sr. Navarro ha estat maltractant el personal que treballava per a ell durant més de 20 anys, entre altres llocs a la Universitat Pompeu Fabra, la qual era coneixedora d’aquesta situació. Tot això portava a una situació d’atacs d’ansietat constant a les seves treballadores, diverses baixes per depressió i ansietat i renúncies sense acabar contractes per poder fugir d’aquell entorn hostil. I tot en un context de retallades de pressupost, precarietat i manca d’oportunitats laborals generalitzades a la Universitat.

Segons la pròpia UdL, l’Honoris Causa «és la màxima distinció que concedeix la universitat a una persona en reconeixement de la seua trajectòria científica i universitària i, en general, d’uns valors que de forma manifesta s’identifiquen amb la institució. Els doctors i doctores honoris causa són persones de gran rellevància que, per la seua especial vinculació a la universitat, per la seua aportació al progrés, la ciència i la cultura, o simplement per la seua integritat personal, ocupen llocs preferents en la vida de cada universitat».

Donat que el Sr. Navarro no pot reflectir en cap cas «valors que de forma manifesta s’identifiquen amb la UdL», i per la protecció de tots i totes les treballadores,

Des de CGT-UdL demanem la retirada immediata del Honoris Causa per part de la Universitat de Lleida. I demanem una resposta urgent per part de la institució a aquesta petició. A més, ens ha de servir a tots per activar els mecanismes necessaris per evitar que casos similars, que sabem que passen a casa nostra, es reprodueixin.

Contra l’assetjament, ni un pas enrere!

 

SECCIÓ SINDICAL CGT-UdL

Lleida, 20 d’abril 2023


Fuente: Secció Sindical CGT-UdL