Des de la Secció Sindical de la CGT-UdL han entrat via registre electrònic, i dirigit directament al rector Jaume Puy, una petició exigint la immediata ruptura de tots els vincles entre la UdL i les institucions israelianes. La Universitat de Lleida manté acords com a «partner university» i de mobilitat del personal docent amb la Universitat Ben Gurion del Néguev que donen suport a universitats d’Israel, i això no pot ser tolerat.

És inacceptable que les universitats tinguin de soci col·laborador un estat que vol un genocidi a gran escala amb la matança continuada de palestins a Gaza. A més, Israel pretén, per mitjà de comunicats a través de la seva ambaixada, emmordassar les veus que assenyalen a l’estat sionista com a planificador de genocidis i perpetuador de crims de guerra a Gaza; pretenent deliberadament i ignominiosament acusar de terrorista a tot aquell que es declari propalestí.

Totes aquestes accions, sumades a les flagrants violacions del dret internacional durant els últims 75 anys, han de fer reaccionar d’una vegada per totes les institucions occidentals sense més demora.

Des de la secció sindical CGT UdL, no demanem, sinó que exigim a la Universitat de Lleida la cancel·lació immediata de tota col·laboració amb Israel a causa del genocidi a Palestina. És hora d’actuar amb determinació i ètica.

Secció Sindical CGT UdL


Fuente: Secció Sindical CGT UdL