El passat maig de 2018, es va constituir el Sindicat d'Activitats Diverses de CGT Alt Camp i Conca de Barberà, nasqué de mans dels afiliats en una assemblea a la Plaça de l'Oli de Valls, aquesta assemblea fruit detonant de l'organització de la vaga del 3 d'octubre i la feminista del 8 de març, el moviment popular d'ambdues comarques va decidir la constitució del Sindicat al territori, compartint lluites i des de la proximitat.

Som força creixent, el moviment anarcosindicalista a Catalunya esdevé una crescuda constant, el passat 2018 amb un creixement superior al 13%, la CGT com a sindicat alternatiu de l’inmovilisme dels majoritaris, a sigut l’alternativa de mils de persones aquest darrer any, posicionant-se així com el tercer sindicat de Catalunya en nombre d’afiliats.

Som força creixent, el moviment anarcosindicalista a Catalunya esdevé una crescuda constant, el passat 2018 amb un creixement superior al 13%, la CGT com a sindicat alternatiu de l’inmovilisme dels majoritaris, a sigut l’alternativa de mils de persones aquest darrer any, posicionant-se així com el tercer sindicat de Catalunya en nombre d’afiliats. Per aquests motius l’anarcosindicalisme a les comarques d’Alt Camp i Conca de Barberà a decidit consolidar-se com l’alternativa sindical combativa i d’acció directa, a les nostres terres, adquirint un local al Carrer de la Zeta núm 6 de Valls, gràcies a la gran acceptació de la afiliació des del dia de la seva federació a CGT Catalunya, destaquem un creixement d’un 35% a les nostres comarques, essent així un sindicat que es defineix Anarcosindicalista i feminista, la nostra afiliació orgullosa amb un 48% de Dones, i 17% de Precaris, ens definim com un sindicat de Classe i social, l’organització de persones definides com a precàries es molt important, ja que és un indicador de la voluntat del canvi del modus vivendi actual, compartir lluites amb aturats i pensionistes, o afiliats amb contractes temporals, és necessària, per fer un canvi efectiu a la nostra societat.

«Es una obligación ineludible de los sindicatos procurar por todos los medios lícitos la organización en sindicatos de las mujeres compañeras, hijas, etc. que, empleando su actividad en alguna industria u oficio, convivan con ellos.» Ponenecia 21 del congres de Sants de 1918.

Seguin els passos dels nostres antecessors, del congrés de Sants, on Valls fou representat per la Federació obrera i el conjunt, el congrés significà un triomf de l’anarcosindicalisme —en especial de Salvador Seguí, Camil Piñón, Salvador Quemades, Enric Rueda, Joan Pey i també Ángel Pestaña El congrés afavorí un extraordinari creixement de la CNT (a la fi d’any els afiliats ja eren uns 345000) i impulsà la seva reorganització a tot l’estat.

L’Anarcosindicalisme a Valls no és un moviment nou, dins el nostre sindicat tenim l’associació «centre d’estudis Llibertaris» on intentarem recopilar la memòria històrica de les nostres comarques, com la de l’anarquista Fidel Martí, o la història de la CNT al nostre poble on va destacar Josep Pinyes Serra, president del Comitè de Milícies Antifeixistes de Valls i alcalde en el temps de la guerra. Ens queda una gran tasca per desenvolupar, el creixement en nombre de delegats, a la massa industrial de les nostres terres, canvis socials efectius dins la nostra població, estarem en les lluites al carrer i tenim un llarg camí a recórrer amb desig de molts encerts i moltes lluites en defensa dels nostres drets. Amb això recordant a la població i com a poble referent casteller que si els de baix ens movem, els de dalt cauen, la organització i fer pinya es necessària. La lluita és al carrer, la millor arma és la solidaritat, si ens toquen a una, ens toquen a totes. T’esperem al carrer de la Zeta núm. 6 de Valls el pròxim dia 16 de novembre a l’acte inaugural a les 12h roda de premsa, i una tarda plena d’activitats a les 17:30, defensa personal a càrrec de Sònia Vaquer (Centre Dao)

Taller orientat a treballar les bases de la defensa personal per saber actuar en situacions de possibles agressions.19h presentació del Llibre Negre a càrrec de l’autor i militant de CGT Jordi Martí Font i, a continuació un pica-pica i xerinola amenitzada amb musica al carrer.

Així també comunicarem els futurs Actes, com la Presentació del Llibre del congrés de Sants 1918/2018 a càrrec d’Emili Cortavitarte president de la fundació Salvador Seguí, aquest acte serà el dia 22 de novembre, també el mes de novembre el tancarem amb una xerrada d’economia col·lectiva realitzada per la mateixa fundació el dia 29.

Atentament us saluda El Secretariat Permanent.

CGT-Alt Camp Conca del Barberà


Fuente: CGT-Alt Camp Conca del Barberà