CGT Barcelona hem tornat a sortir aquest 1 de maig al carrer, igual que fem al llarg de tot l’any, perquè la conflictivitat i les reivindicacions no és cosa d’un dia, per denunciar les desigualtats socials i exigir el repartiment de la feina.

Aquest any hem tornat a fer la nostra manifestació tradicional amb el següent recorregut: Jardinets de Gràcia, Gran de Gràcia, Travessera de Gràcia i Plaça Joanic.

La manifestació ha comptat amb la participació de més de 800 persones militants i simpatitzants del sindicat que durant tot el recorregut han cridat lemes contra la precarietat laboral, les males condicions de treball amb una alta taxa de sinistralitat laboral o la necessitat de lluitar al carrer i no deixar el nostre destí en mans de la classe política. Han participat companys dels diferents sindicats de CGT Barcelona, a més a més, de les Federacions locals de Viladecans, Manresa i Sanitat Terrassa.

A la Plaça Joanic s’han fet intervencions explicant diferents lluites sindicals:

  • La lluita del professorat universitari a càrrec d’una companya de la secció sindical de la UAB del Sindicat d’Ensenyament.
  • El conflicte que viuen les biblioteques de Barcelona amb una companya d’aquesta secció, del SAPB (Sindicat d’Administració Pública de Barcelona).
  • La conflictivitat continua de la secció de Correus, del sindicat de Transports i comunicacions
  • Una companya de la secció de l’empresa Caprabo, del sindicat d’Hostaleria i começ.
  • Una companya de la secció del transport sanitari de Catalunya que estan negociant conveni autonòmic, del sindicat de Sanitat.
  • La veu de les grans oblidades, el sindicat de Neteja.
  • També hem comptat amb parlaments de la lluita que es fa la secció del Servei d’Atenció Domiciliaria de Viladecans.
  • L’acte ha finalitzat amb la intervenció de la secretaria de gènere de la Federació Local de Barcelona, Maria Carballo Lopez i el cant del nostre himne “A les barricades”.

Continuem exigint una derogació real de les reformes laborals que no han fet més que precaritzar el mercat laboral i la firma de convenis que fixin clàusules de revisió salarial que compensi l’asfixiant pujada de preus d’allò més essencial per viure (habitatge i subministraments energètics com la llum i el gas, l’alimentació i el transport); la reducció de la jornada de treball, amb el mateix salari, i reducció de l’edat de jubilació perquè puguem treballar tothom; la derogació de les lleis mordassa que s’estan utilitzant per reprimir la protesta i recursos humans, materials i econòmics per uns serveis públics i de qualitat per tothom. Denunciem com al mateix temps que ens demanen sacrificis a la classe treballadora, les grans empreses no deixen de tenir uns beneficis indecents que no repercuteixen en la societat

Visca la CGT

Visca l’1 de maig

Visca la lluita de la classe obrera

 


Fuente: CGT-Barcelona