Rojo y Negro es el vocero de la Confederación General del Trabajo (CGT), una asociación de trabajadores y trabajadoras anarcosindicalista, de clase, autónoma, autogestionaria, federalista, internacionalista y libertaria.

[Video y fotos] 2000 personas se manifestan en València contra el recorte de las pensiones

CGTValencia Galerías Fuente: CGT-PV 28/01/2011

En la manifestación de Valencia, la CGT ha jugado un papel muy activo en la organización, ha sido uno de los tres colectivos que han hecho los parlamentos y la participación de los afiliados se ha hecho sentir.

En la manifestación de Valencia, la CGT ha jugado un papel muy activo en la organización, ha sido uno de los tres colectivos que han hecho los parlamentos y la participación de los afiliados se ha hecho sentir.

Convocadas por la Plataforma por los Derechos Sociales cientos de personas han desafiado la lluvia y han marchado por el centro de la ciudad para decir no al recorte de las pensiones. La movilización ha hecho paradas en las puertas del Banco de España, de la Delegación del gobierno español, y de la Tesorería de la Seguridad Social.

En elles diferents parlaments han denunciat la responsabilitat del capital financer i del govern de l’Estat en aquest atac al sistema públic de pensions. També s’ha denunciat el funest pacte a la baixa d’UGT i CCOO amb el govern i s’ha recordat que la lluita és l’únic camí per aturar totes aquestes agressions a la classe treballadora. Els records i les mostres de suport cap a les vagues generals convocades a Galícia, Euskal Herria, i el Principat de Catalunya han sigut una costant, així com també s’ha enviat una abraçada a la resta de pobles en lluita arreu del món. A les portes de la Plaça de Bous s’ha donat per desconvocat l’acte recordant que aquest dissabte a les 11:30h i des de C/ Túria amb C/ Sanchis Bergón, hi haurà una nova marxa contra la retallada de les pensions que recorrerà els barris de Botànic i Ciutat Vella fins el Mercat Central.

Durant la manifestació no s’han deixat de cridar consignes contra les retallades socials com ara « les nostres vides no són un negoci », « caminem tots plegats a la vaga general », « qui sembra la misèria, recull la ràbia ! » o « ací estem, nosaltres no pactem ! ». S’han fet pintades amb el lema « la crisi que la paguen els rics » a la seu d’uns grans magatzems i, al final de la marxa, s’ha cremat una falla que representava un banquer

La mobilització ha comptat amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical, Confederació General del Treball, Intersindical Valenciana, Endavant, Esquerra Anticapitalista, la Koordinadora de Col·lectius del Park Alkosa, l’Assemblea de Joves de València, PCPE, CJC, Maulets, EUPV, CS Terra, SEPC, CNT, el Col·lectiu Autònom de Treballadors,… també ha comptat amb la participació d’un actiu bloc autònom i anticapitalista.

Cal afegir que el mateix dia al matí, estudiants de la Universitat de València han tallat l’Avinguda Blasco Ibàñez -una de les artèries principals de la ciutat- per denunciar la retallada de les pensions. La protesta s’ha allargat durant almenys 20 minuts fins l’arribada de la Policia espanyola moment en el qual els estudiants s’han refugiat a la Facultat de Geografia i Història.

Crònica i fots enviades per Premsa Endavant

FOTOS : d’Andrés González i de www.la-plataforma.net

CGT-PV : http://www.cgtpv.org/V%C3%ADdeo-i-fotos-Al-voltant-de-2000.html

Munkaw Chaos Girl