Rojo y Negro es el vocero de la Confederación General del Trabajo (CGT), una asociación de trabajadores y trabajadoras anarcosindicalista, de clase, autónoma, autogestionaria, federalista, internacionalista y libertaria.

Reporte sobre manifestación zapatista contra la pobreza

Social Galerías Fuente: Iscar Yalgo / Comisión de Solidaridad con Chiapas de la CGT 26/10/2006

Si volem acabar amb la pobresa, ACABEM AMB EL SISTEMA

Durant la setmana del 16 al 21 d’Octubre de 2006, la plataforma valenciana "Pobreza Cero" - vinculada a la campanya europea que pren el mateix nom - (www.rebelatecontralapobreza.org)- ha desenvolupat un seguit d’actes de difusió del seu posicionament davant la pobresa d’arreu del món. Aquesta plataforma abraça a un seguit d’ONG’s, alguns sindicats i organitzacions catòliques i socials. Dita campanya naix avalada i es promoguda per l’ONU, una institució europea amb un currículum ’ocult’ de molt dubtosa legitimitat.

Si volem acabar amb la pobresa, ACABEM AMB EL SISTEMA

Durant la setmana del 16 al 21 d’Octubre de 2006, la plataforma valenciana «Pobreza Cero» – vinculada a la campanya europea que pren el mateix nom – (www.rebelatecontralapobreza.org)- ha desenvolupat un seguit d’actes de difusió del seu posicionament davant la pobresa d’arreu del món. Aquesta plataforma abraça a un seguit d’ONG’s, alguns sindicats i organitzacions catòliques i socials. Dita campanya naix avalada i es promoguda per l’ONU, una institució europea amb un currículum ’ocult’ de molt dubtosa legitimitat.

La campanya a l’estat espanyol culminava amb manifestacions en distintes ciutats, entre altres València, el dissabte 21. Des del Col.lectiu Zapatista ’El Caragol’ i la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT, com a part integrant del moviment zapatista, estimarem oportú presentar-nos a la manifestació de València, però amb discurs diametralment oposat, un «molt Altre» plantejament de com acabar amb la pobresa.

Ens presentarem amb pancarta propia («Si volem acabar amb la pobresa….. ACABEM AMB EL SISTEMA. Estem amb la 6a Declaració de la Selva Lacandona»), i amb centenars de comunicats que ens llevaven de les mans. Amb la nostra presència i amb els comunicats denunciavem expressament la hipocresia i el cinisme que suposa que les mateixes institucions que generen i perpetuen la pobresa, creen campanyes per a acabar amb la pobresa. Al nostre parer, tan sols organitzant-nos des de BAIX A L’ESQUERRA, podem transformar les relacions humanes i superar al Neoliberalisme.

Per a contactar :


Jordan ULTRA.FLY