Dimecres, 29 de novembre, de 9 a 20 hores. Aula Magna Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.
LesVíctimes ens organitzem i prenem la paraula. Amb la realització d’aquesta Jornada volem posar les víctimes de crims d’Estat al centre del debat, creant un espai on compartir les seues experiències de repressió, però també les seues experiències d’organització i de recuperació de la Memòria Històrica.
Dimecres, 29 de novembre, de 9 a 20 hores. Aula Magna Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

LesVíctimes ens organitzem i prenem la paraula. Amb la realització d’aquesta Jornada volem posar les víctimes de crims d’Estat al centre del debat, creant un espai on compartir les seues experiències de repressió, però també les seues experiències d’organització i de recuperació de la Memòria Històrica.

Jornada, Exposicions i activitats al hall de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

9:00h : PRESENTACIÓ JORNADA : «Caracterització dels crims d’estat i paper dels moviments de víctimes en el món» per Giulia Tamayo, membre d’Amnistia Internacional (Estat Espanyol) i de Sisma-Mujer

10:00h : TAULA REDONA “MOVIMENTS DE VÍCTIMES I MEMÒRIA HISTÒRICA”
Empar Salvador. Portaveu del Fòrum per la Memòria del País Valencià. (Estat Espanyol)
Iván Cepeda Castro. Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado de Colòmbia, filòsof, periodista, director de la Fundación Manuel Cepeda Vargas. (Colòmbia)
Meera Nabusli. Coordinadora Assistent del Programa d’Intercanvi Juvenil «Zajel» de la Universitat Nacional «An-Najah» de Nablús. (Palestina)
Abdeslam Omar Lahsen. President de las Associació de Familiars de Presos i Desapareguts Saharauis – AFAPREDESA. (República Àrabe Saharaui Democràtica)

14:00h : DINAR

16:00h : TALLER :»VEUS DE MEMÒRIA I DIGNITAT»
Julia Gómez Martín. Víctima del franquismo. Fòrum per la Memòria del País Valencià.
Lola Villacob. Comité de Solidaridad con los Presos Políticos. Colòmbia
Nidia Marcela Montoya. Comunidad de Vida y Trabajo de Dadeiba. Colòmbia
Ana Teresa Rueda. Organización Femenina Popular (OFP). Colòmbia
Horia Ahmed Laamadel. Associació de Familiars de Presos i Desapareguts Saharauis. (República Àrabe Saharaui Democràtica).
Vicente Muñiz Campos. Autor del llibre “Agua Limpia. Hijos de la República”. Fòrum per la Memòria del PV.
Marwan Hassan : Representant de la Comunitat Palestina de València i portaveu de Al-Fatah a l’Estat Espanyol.

Convoquen : Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia (Amnistía Internacional-GL de València, CEAR, CEDSALA, Colectivo Sur Cacarica, Sodepau-PV), Fòrum per la Memòria del Pais Valencià, Palestina Lliure, AFAPREDESA. Recolzen : CCOO-PV, CERAI, Espai Alternatiu, Llibreria Sahiri, Rescate, Radio Malvarosa, Xarxa de Solidaritat amb Palestina PV, MRG, Pau i Solidaritat-EUPV, Psicólogos sin Fronteras, MPDL, ACSUD-Las Segovias, Sisma Mujer, Atelier, Foro Alternativo dela Inmigración de València, Radio Klara, CGT, Revolta, Col.lectiu de Dones Inmigrants.

Col.labora : Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Universitat de València. Més informació : coordinavalenciacolombia@yahoo.es

VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ

Vivim un temps en què el discurs dominant al voltant de les víctimes de la violència sociopolítica es construeix des de la base teòrica de l’enfrontament del terrorisme contra les nostres societats. Els terroristes, individus o organitzacions capficades a desestabilitzar l’ordre social, són els culpables de crims contra la humanitat, mentre que els Estats serien els defensors dels ciutadans enfront del terror i els garants dels seus drets.

Però la veritat és que moltes víctimes de crims de lesa humanitat no es reconeixen en aquest relat. Són les víctimes de l’acció criminal dels Estats, aquelles que van sofrir o encara sofreixen el terror estatal. Víctimes negades, excloses, estigmatitzades.

Els Estats criminals utilitzen tots els mecanismes a la seua disposició per a ocultar els seus crims, silenciar les víctimes, dificultar els seus processos organitzatius i imposar l’oblit. L’objectiu és la impunitat. Per a aconseguir-la, se supedita la Justícia a l’Autoritat, forjant estructures que permeten garantir la irresponsabilitat dels Estats enfront dels seus crims.

Per a acabar amb la Impunitat hem d’aconseguir fer valdre les normes i mecanismes internacionals dels quals s’ha dotat la humanitat. Hem de satisfer el dret a la VERITAT, la JUSTÍCIA i la REPARACIÓ INTEGRAL de les víctimes. Són elles, les víctimes les que s’han d’instal·lar des d’un primer moment al centre mateix del procés, impulsant la recuperació de la Memòria. La recuperació col·lectiva de la Memòria Històrica és en si mateixa un procés de democratització de la societat i una oportunitat perquè les forces socials que han estat excloses, perseguides i estigmatitzades puguen participar de la vida

Nike Zoom Winflo 5 Black Mens Running Shoes AA7406-002


Fuente: Comunicació CGT-PV