CONVOQUEN : Plataformes per l’Escola Pública, Federació d’Associacions de Pares i Mares "Gonçal Anaya", CGT, FE-CCOO, FETE-UGT, STEPV-Iv, Sindicato Estudiantes, CEPC, BEA, Campus Jove, Federació Escola Valenciana, MRPs, Junta de Directors, ADIDE. ADHESIONS : Juntes de Personal Docent no Universitari d’Alacant, Castelló i València, Fórum Social de València, EUPV, Espai Alternatiu, ERPV, PCPV, PSPV-PSOE, BLOC

CONVOQUEN : Plataformes per l’Escola Pública, Federació d’Associacions de Pares i Mares «Gonçal Anaya», CGT, FE-CCOO, FETE-UGT, STEPV-Iv, Sindicato Estudiantes, CEPC, BEA, Campus Jove, Federació Escola Valenciana, MRPs, Junta de Directors, ADIDE. ADHESIONS : Juntes de Personal Docent no Universitari d’Alacant, Castelló i València, Fórum Social de València, EUPV, Espai Alternatiu, ERPV, PCPV, PSPV-PSOE, BLOC

SETMANA EUROPEA DE MOBILITZACIÓ EDUCATIVA. 8 al15 maig 2005

CONCENTRACIÓ- MANIFESTACIÒ L’EDUCACIÓ ÉS UN DRET, MAI UN NEGOCI

Acudeix !!!!

CRIDA DEL FÒRUM SOCIAL EUROPEU :

Aquesta crida va dirigida a tota la ciutadania, a les treballadores i treballadors de les escoles, instituts i universitats.

A les famílies, el món de la cultura, la ciència, l’art i l’espectacle. Als parlamentaris, organitzacions sindicals i associacions.

Nosaltres, agents de l’educació, moviments, organitzacions, sindicats, associacions, membres de la societat civil que hem participat en el Fòrum Social Europeu de Londres, proposem a totes les organitzacions europees vinculades a l’educació la crida següent :

Ens reafirmem en els principis de la Plataforma Mundial de Lluites adoptada pel tercer Fòrum Mundial de l’Educació de 2004 a Porto Alegre.

1) L’educació és un bé públic mundial prioritari i un dret humà inalienable que influeix en la vida de totes les persones.

2) Aquest dret és essencial per a l’accés als altres, la construcció de valors basats en la solidaritat, l’emancipació i la pràctica de la ciutadania.

3) Les polítiques públiques han d’assegurar la realització d’aquests drets.

4) L’Estat té el deure de garantir de manera universal i gratuïta, sense discriminació ni exclusions, el dret plé a una educació pública emancipadora a tots els nivells i en totes les modalitats.

 •  Per aquestes raons ens pronunciem contra totes les polítiques neoliberals en educació i formació, que poden ser introduïdes amb les directives europees.

 •  Contra la subordinació de l’educació a les necessitats del mercat.

 •  Contra la precarització del personal que treballa en l’escola.

 •  Contra l’augment de les desigualtats socials.

 •  Contra l’empobriment i la reducció dels programes que priven a la majoria de la població del ple accés a la cultura.

 •  Per això, l’educació, com un dret inalienable de totes i tots, ha de ser un servei públic d’alta qualitat.

 •  Per l’èxit escolar, la qualificació i el desenvolupament personal de tots els joves.

 •  Per la igualtat entre l’alumnat.

 •  Per una formació d’alt nivell i la millora de les condicions de treball per a totes les persones emprades en el sector de l’educació.

 •  Per l’augment de la despesa pública en educació (almenys el 7% del PNB).

 •  Per un pensament crític i una ciutadania activa.

 •  Per una investigació i ensenyament superior al servei prioritari de la creació i difusió dels sabers.

 •  Per la integració de les persones amb necessitats particulars, immigrants i refugiats.

 •  Per la participació, la democràcia i els drets de l’alumnat i els joves.

 •  Per la reducció de les despeses en armament i defensa i l’augment en els pressupostos educatius.

 •  Per la promoció de la pau, la cooperació, la solidaritat i els drets humans sense discriminació.

  En aquest sentit, les escoles, els instituts i els centres d’ensenyament superior han de convertir-se en espais públics democràtics i col·lectius que acullen, reconeguen, valoren i creen relacions entre els diferents sectors (professorat, estudiants, famílies i comunitat educativa).

  Per tot això considerem necessari desenvolupar una mobilització àmplia dels joves i de tota la comunitat educativa, famílies i ciutadania.

  Fem una crida a celebrar la Setmana Europea de mobilització i iniciatives entre el 9 i el 15 de maig de 2005, que implique a tota la societat

  Signen aquest manifest : Consell Internacional del FÒRUM MUNDIAL D’EDUCACIÓ ;ESPANYA : STEs-i, CCOO ; FETE-UGT, CGT ALEMANYA : Padagoginnen fur donin Frieden ; REGNE UNIT : NUT Birmingham ; FRANÇA : Attac France, FSU (SNES-SNESUP-SNUIPP), FERC.CGT, Lligui de l’enseignment, CEMEA, ICEM Pedagogi freiner, GFEN, UNEF ;GRÈCIA : Olme ; IRLANDA : Attack.ITÀLIA : CGIL Scuola, Assemblea de Moviments contra la reforma Moratti ; PORTUGAL : FENPROF ; EUROPA : ESIB

  Albert Sansano
  asansano@eresmas.net
  Àrea de Política Educativa i Renovació Pedagògica

  STEPV- Iv

  http://www.intersindical.org/stepv/peirp/

  Air Zoom Pegasus 33