De l’especulació a la crisi ? … actuem plegats contra la destrucció del territori !! Diumenge 22 de març, 11 h. Plaça Catalunya, Barcelona.
El diumenge 22 de març sortirem al carrer per fer front a la política ambiental del govern de la Generalitat i denunciar els conflictes ambientals existents al territori català. La convocatòria de manifestació és a la Plaça Catalunya a les 11 h del matí.
De l’especulació a la crisi ? … actuem plegats contra la destrucció del territori !! Diumenge 22 de març, 11 h. Plaça Catalunya, Barcelona.

El diumenge 22 de març sortirem al carrer per fer front a la política ambiental del govern de la Generalitat i denunciar els conflictes ambientals existents al territori català. La convocatòria de manifestació és a la Plaça Catalunya a les 11 h del matí.

La manifestació està organitzada per Ecologistes de Catalunya (EdC) i un ampli llistat de col·lectius ecologistes, plataformes de defensa del territori i associacions de tota Catalunya. L’any 2001 EdC ja va organitzar una primera manifestació sota el mateix lema, durant el govern de CiU a la Generalitat, un període en el que les problemàtiques ambientals saturaven el territori. Ara, durant el govern tripartit i d’entesa, no només no s’ha frenat la destrucció del territori, sinò tot el contrari, les problemàtiques ambientals han augmentat sense fre.

Què proposem ?

Organitzar una àmplia resposta popular contra la política ambiental del Govern de la Generalitat coorganitzada pels col·lectius i plataformes de defensa ambiental que estan fent front a les agressions al medi i les persones arreu del territori català.

La política de submissió del govern davant dels interessos especulatius i dels poders financers ocasiona un gran nombre de conflictes (transvasaments d’aigües davant la sequera ; línies elèctriques de Molt Alta Tensió ; crema de residus en cimenteres, nous abocadors, nous ecoparcs o plantes de trasvassament i noves instal·lacions d’incineració ; encobriment del risc nuclears ; urbanització especulativa ; destrucció d’espais agroforestals ; massificació eòlica ; …)

MANIFEST CONTRA LA POLITICA AMBIENTAL DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

Què pretenem ?

Col·lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori considerem que cal organitzar una campanya per :

 •  fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori,
 •  fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu de Catalunya,
 •  mostrar el rebuig al model socioeconòmic de crisi i destrucció del territori, per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu sostenible,

  Per què ?

  El Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població i provoca gran nombre de conflictes ambientals. Malgrat els discursos oficials, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades que han provocat la crisi econòmica i ambiental, i destinen els recursos públics a la continuïtat del model neoliberal d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.

  Denunciem : particularment que el Govern intenti resoldre la crisi ambiental amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori, …). Denunciem la perversió del llenguatge i el maquillatge “ambiental” juntament amb la manipulació informativa que molt sovint reflecteixen molts mitjans de comunicació.

  Demanem : un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment tots els Departaments (Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Agricultura, DIUE, Economia, Educació i Sanitat).

  Reclamem : nous models de governança i processos participatius que permetin la consulta pública real i efectiva en el planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures. Més enllà del model insuficient de democràcia representativa (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la codecisió. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.

  Finalment, considerem que per causa dels models socials, polítics i de gestió pública impulsats sota els seus mandats, per decisions errònies, incompetència, manca de transparència, desconeixement i desatenció al territori, és pertinent demanar un canvi de rumb profund al Govern del president Montilla i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLITICA TERRITORIAL, SANITAT i AGRICULTURA.

  Més informació :

  22marc2009.blogspot.com/

  nike air max 1 blue


  Fuente: Sec. Comunicació CGT Catalunya