No a la política educativa del Departament d’Educació de la Generalitat. CONCENTRACIONS Dijous 12 de febrer a partir de les 13:15h :

No a la política educativa del Departament d’Educació de la Generalitat. CONCENTRACIONS Dijous 12 de febrer a partir de les 13:15h :

 •  Davant dels ajuntaments de : Badia, Barberà, Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sabadell, St. Quirze, Terrassa, Rubí, St. Cugat, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Martorell, St. Boi, Manresa, Granollers, Mollet, Vic, Sta. Coloma, Badalona, Cornellà, El Prat de Llobregat,…
 •  Barcelona, 13:15h davant del Consorci d’Educació, Pl. Urquinaona, 6 (cantonada c/. Roger de Llúria).
 •  Lleida, 13:30h davant del Servei Territorial d’Educació.
 •  Girona, 13:15h davant del Servei Territorial d’Educació.
 •  Tarragona, 13:15h davant del Servei Territorial d’Educació.
 •  Tortosa, 13:15h davant del Servei Territorial d’Educació.

  Convoquen : CGT, USTEC, ASPEPC, UGT, CCOO

  www.cgtcatalunya.cat/spip.php?artic…


  Tots els sindicats de l’educació proposem noves mobilitzacions contra la LEC i la política del departament

  La política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu Conseller s’han vingut caracteritzant als últims anys per l’autoritarisme més absolut i un menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

  A la presentació al parlament d’un projecte de llei d’educació obviant les propostes de les organitzacions representatives del professorat, el rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les mobilitzacions mantingudes a llarg de l’any passat , se li ha d’afegir la seva incapacitat i negligència alhora de resoldre els problemes reals que tenen plantejades avui els centres públics : massificació de les aules, dèficits en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió del Departament….

  A més, l’aplicació que està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya reforcen encara més aquesta manera de fer política gens democràtica.

  A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

  En aquest sentit els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i fem una crida al professorat i a la comunitat educativa en general a continuar les mobilitzacions i a continuar expressant :

  UN NO ROTUND A LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ :

  1 – No al projecte de Llei d’Educació de Catalunya. No volem aquesta Llei.

  2.- No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva

  3.- No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.

  4.- Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.

  5.- No a la retallada de plantilles.

  6.- Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació

  7.- No als incompliments del Departament d’Educació

  Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT fem una crida al professorat a assistir i participar a les assemblees de zona i a debatre en els centres, l’abast i les conseqüències de la nova llei i les noves mesures proposades pel Conseller i el Departament i a acordar, enllestir i participar en les noves accions i mobilitzacions que us proposem.

  En aquest sentit, els sindicats durem a terme accions de protesta i us convoquem el DIJOUS 12 DE FEBRER a realitzar concentracions, a les 13,15h. davant dels Ajuntaments i/o Serveis Territorials a diferents municipis.

  Els sindicats sotasignats reiterem el nostre rebuig a aquesta manera d’actuar i a aquestes polítiques del Departament i del Conseller i el nostre compromís amb el professorat i l’ensenyament públic en la lluita per impedir l’aplicació d’unes mesures que atempten contra la qualitat de l’educació pública i contra els drets laborals dels seus treballadors i les seves treballadores i estem disposats a realitzar una nova convocatòria de vaga general de l’ensenyament públic en el cas que aquestes mesures no es retirin i no hi hagi un canvi substancial en l’actitud del Departament.

  CGT, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT

  Més informació a : www.cgtcatalunya.cat/cgtense/

  Nike Special Forces Air Force 1 Boots


  Fuente: Sec. Comunicació CGT Catalunya