El 18 de juliol del 2007 va arribar la policia a alçar la gent que dormia sobre matalafs, cartons… Davall del Pont d’Ademús, en la que es va anomenar "operació neteja".

El 18 de juliol del 2007 va arribar la policia a alçar la gent que dormia sobre matalafs, cartons… Davall del Pont d’Ademús, en la que es va anomenar «operació neteja».

Més d’un centenar d’immigrants de diferent procendència romanien allí perquè el lloc s’havia convertit a més en un punt de referència per a contractistes de la taronja que acudien a buscar mà d’obra barata i sense drets. Van ser desallotjats per la força. Segons testimonis van anar a parar als camions de la neteja alguns passaports, roba, efectes personals, motxilles…

A pesar de la ràpida actuació municipal diverses associacions van poder mostrar la seua solidaritat reivindicant un alberg permanent. L’ajuntament els oferia un alberg transitori, per dos o tres dies, i després…. ? La generalitat valenciana ha incomplit reiteradament el seu compromís de construcció de 12 centres d’acollida, derivant estos diners als seus esdeveniments : visita del papa, copa amèrica, formula i…..etc.

Actualment centenars de persones procedents d’altres països es troben tancats en el centre d’internament per a estrangers de Sapadors, un dels nou cies legalment constituïts a l’estat espanyol.

Les condicions allí són deplorables, tal com es ve denunciant per part de nombroses organitzacions, entre elles CGT, a les quals a més se’ls denega el dret d’accés per a la seua fiscalització.

Des de CGT entenem que cap persona pot ser privada de la seua llibertat per haver comés una falta administrativa i la nostra major reivindicació és el tancament d’estos centres, així com la lliure circulació de les persones… Dret atorgat als ciutadans de països «rics».

Des de CGT-La Safor hem organitzat la projecció del documental “Desde el Puente de Ademuz a Zapadorex”, divendres 30 de gener de 2009, ales 20:00, al Casal Jaume I de Gandia (c/ Dona Teresa, 2).

Amb la projecció del documental pretenem donar a conéixer a la societat una realitat que, intencionalment, no apareix en els mitjans de comunicació. Per mitjà del debat i la informació podem intentar construir una societat més humana i solidària.

Air Jordan II High


Fuente: CGT – La Safor