Los antidisturbios intentan entrar en la redacción de la Directa, hay trabajadores del medio heridos y destrozos. Por otra parte, las represión ha sido brutal también en los alrededores de Sants ya que las personas que se congregaron en apoyo a Can Vies fueron golpeadas y gaseadas por la policía.

 

SOLIDARIDAD CON LA DIRECTA Y CON EL CSO CAN VIES!

 

Hay que averiguar si los mandos policiales que han atacado un medio como La Directa , lo han hecho al recibir órdenes de Manel Prat y el Consejero Espadaler. de ser así habría que exigir dimisiones. Noticia en desarrollo…

SOLIDARIDAD CON LA DIRECTA Y CON EL CSO CAN VIES!

 

Hay que averiguar si los mandos policiales que han atacado un medio como La Directa , lo han hecho al recibir órdenes de Manel Prat y el Consejero Espadaler. de ser así habría que exigir dimisiones. Noticia en desarrollo…

Los Mossos han intentado forzar la entrada a la redacción del semanario La Directa, rompiendo uno de los cristales de la redacción, en el cruce entre las calles de Riego y Autonomía, en el barrio de Sants. Los periodistas que había dentro han respondido bajando la reja metálica e incluso se ha tenido que interponer el diputado David Fernández, de la CUP.

Texto traducido de Último momento de La Directa

JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ

Cargas , barricadas y correderas en la avenida San Antonio y la carretera de Sants durante la manifestación contra el desalojo de Can Vies . Una unidad móvil de TV3 quemada por un grupo de manifestantes en la calle Joan Güell . Mientras tanto, decenas de manifestantes se han protegido de las cargas entrando en los callejones del casco antiguo del barrio.En la calle Riego mucha gente caminaba tranquilamente, no había ningún alboroto en este punto . Dos furgones de la Brigada Móvil , encabezados por la unidad 0071 , han avanzado porra en mano desde la carretera de Sants , han cruzado la plaza Huesca y han llegado ante la redacción de la Directa . Los agentes han golpeado algunas peatones y se han dirigido hacia la puerta de la redacción de este medio y hacia la puerta de la librería La Ciudad Invisible . Ante las claras intenciones de los policías entrar en el local se ha accionado el motor de la persiana para bajarla, pero los agentes han forzado la persiana hacia arriba para impedirlo. Uno de los antidisturbios ha roto la vidriera a golpes de porra y los cristales han impactado en la cara de un colaborador en tareas de distribución en la Directa que estaba dentro del local . Ha tenido que recibir asistencia médica para sacarle los vidrios que le han quedado clavados en la cara y el tórax . Al ver que la puerta no se abría los policías se han retirado paulatinamente de nuevo hasta la carretera de Sants . En una segunda carga diez minutos después , pero cuando la redacción ya estaba protegida con las persianas bajadas, una periodista de la Cadena Ser también ha sido agredida por los agentes a las puertas del local .

Comunicat de CGT Catalunya en suport al CSA Can Vies: CAN VIES NO ES TOCA!

Avui, 26 de maig, el cos dels Mossos d’Esquadra torna a ocupar policialment el barri de Sants, imposant la seva presència coercitiva als carrers i places, bloquejant estacions de metro, registrant les veïnes i intimidant qualsevol persona que intenti solidaritzar-se i protestar contra el desnonament de l’històric Centre Social Autogestionat Can Vies.

Ara fa 17 anys que es va omplir de vida i projectes socials un edifici abandonat i sense ús, de titularitat pública. Un edifici amb un passat lligat a la història de l’anarcosindicalisme a la ciutat, primer a la CNT i posteriorment a la CGT. Al llarg de tot aquest temps, moltes persones han dedicat una gran quantitat d’energies a construir un projecte col·lectiu que ha estat referència per al barri i per a tota la Barcelona antagonista i rebel.

Però hi havia un problema: L’autogestió i l’organització popular als barris són una esmena a la totalitat del sistema urbà capitalista, al seu ordre establert, a les seves regles d’obediència i submissió. Són una esmena a la totalitat a la seva Barcelona d’aparador, ancorada en l’especulació, la turistització de masses i en la precarització laboral i social.

Perseguint els espais alliberats, es pensen que combaten la rebel·lió, però els nostres somnis no es troben tancats entre les parets de Can Vies, com no ho estaven entre les parets de l’Hamsa, el Centre Social Okupat Autogestionat d’Hostafrancs que el tripartit va fer desallotjar fa 10 anys, coincidint amb la celebració a la ciutat de l’infaust Fòrum de les Cultures. Els nostres somnis d’emancipació els portem en els nostres cors, i aquests anuncien un món nou. Podreu destruir Can Vies, però ocuparem i alliberarem altres espais. Podreu colpejar-nos però hi tornarem. Podreu reprimir-nos, però us farem front amb la solidaritat, amb el suport mutu, amb la nostra resposta combativa al carrer.

No volem acabar aquest comunicat d’urgència sense assenyalar aquells que considerem responsables polítics d’aquest desallotjament, els quals han optat per la via del conflicte, havent pogut optar, tal com els oferien les veïnes i veïns del barri, per la via del diàleg: TMB, empresa pública que prefereix destruir un edifici abandonat a tolerar que aquest continuï essent un espai per a l’organització de la desobediència; Xavier Trias, alcalde de Barcelona, amb CiU, el seu partit; però també aquells altres que ara estan a l’oposició (PSC, ICV, ERC) però que van iniciar, quan controlaven el consistori, el procés de destrucció que volen culminar avui. Volem fer notar també el moment escollit per a efectuar el desallotjament: El dia després d’unes eleccions europees, per a intentar que el soroll mediàtic del dia després tapi la vergonya dels seus actes indignes.

Des de la CGT de Catalunya fem una crida a la solidaritat activa amb la gent del CSA Can Vies, i reivindiquem el dret a l’ocupació d’edificis sense ús per a omplir-los de vida, projectes comunitaris i d’autogestió, per a posar en pràctica l’organització popular als barris. Aquest vespre, a les 20.00h, hi haurà una manifestació solidària a la plaça Joan Peiró de Sants.

CAN VIES NO ES TOCA! TOTS I TOTES SOM CAN VIES!

26 de maig de 2014

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/88512-vídeos-y-fotos-urgente-brutal-represión-de-los-mossos-contra-personas-que-protestaba


Fuente: Kaos en la Red