"Desde la sección sindical de CGT en Radio Televisón Valenciana, proponemos, puestos a privatizar, no que se privatice el Consejo de Administración, por su inutilidad, sino que se elimine definitivamente, ahorrando a los valencianos elenorme despilfarro que supone."

«Desde la sección sindical de CGT en Radio Televisón Valenciana, proponemos, puestos a privatizar, no que se privatice el Consejo de Administración, por su inutilidad, sino que se elimine definitivamente, ahorrando a los valencianos elenorme despilfarro que supone.»

PRIVATITZACIÓ DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ ?

NO. MILLOR ELIMINACIÓ.

El Sr. Emilio Fernández, president del Consell d’Administració de RTVV (23 anys de dietes i cèntric despatx amb plaça d’aparcament), va declarar este cap de setmana als mitjans de comunicació, que la situació econòmica del grup RTVV és crítica i que la solució passa per la privatització.

Cada cert temps els treballadors d’esta casa ens desdejunem no sols amb exabruptes d’este tipus, sinó amb els dels consellers “palmeros” de l’oposició aplaudint estes declaracions, demanant un ERE, o “que es faça quelcom amb esta casa”. Això, curiosament, sempre passa per retallar drets del treballadors i per l’eliminació o reducció dels nostres llocs de treball.

Davant d’estes declaracions del màxim responsable de l’òrgan encarregat de vetlar pel funcionament de la nostra televisió, seria convenient que començàrem a plantejar-nos per a què serveix el Consell d’Administració.

Este assumpte no és nou, C.G.T. demana la desaparició d’este òrgan des de l’any 1999, incloent esta petició en el nostre programa electoral. Déiem llavors que per a res servia, i la seua funció podia ser assumida perfectament per la Comissió de les Corts Valencianes.

S’imagina, Sr. Fernández, quants diners ens hauríem estalviat en el grup RTVV, durant eixos 11 anys només en el lloguer de tota una planta completa en la Gran Via Marqués del Túria perquè cada conseller tinguera el seu despatx magníficament equipat ? El lloguer d’eixos més de 400 metres quadrats i les seues corresponents places d’aparcament ronda els 340.000€ anuals segons dades publicades hui en el diari Levante.

S’imagina a quant ascendeixen els 11 anys de dietes dels consellers ?, només perquè la seua funció haja sigut donar cabotada rere cabotada a tot el que se’ls proposava ? Pretenen que siga un secret, però les quantitats que perceben els senyors consellers ronden els 3.000€ mensuals per una sola reunió al mes. I de vegades ni això.

A tot açò cal afegir uns despatxos amb tot luxe de detalls (telèfon d’ús particular, cadena musical, televisor…. Que utilitzen en molts casos per a gestionar els seus assumptes personals), personal necessari perquè romanga operatiu, assessors tècnics, despeses de neteja, manteniment, seguretat…….

Fa gràcia que qui diga açò siga precisament el que amb els seus silencis ha contribuït a la ruïna en la qual estem, aprovant any rere any uns pressupostos impossibles que endeutaven l’empresa cada vegada més.

Fa gràcia que qui diga açò siga el mateix que va anomenar al “desaparegut” Pedro García. Desaparegut impunement, això sí, després de gastar 15 milions en la visita del Papa i sense que ningú d’eixe mateix consell li demane explicacions.

Fa gràcia que qui diga açò aprovara fer un centre de producció de programes en un terreny llogat al centre d’Alacant que a penes s’utilitza, engreixant encara més el deute de Canal 9.

Fa gràcia que qui diga açò no haja obert la boca quan les productores amigues han buidat les arques d’esta casa durant anys.

Fa gràcia que qui diga açò no haja dit res de l’expedient disciplinari a l’ex secretari general Vicente Sanz pel presumpte abús sexual a tres periodistes.

Fa gràcia que qui diga açò hi haja autoritzat la venda dels drets audiovisuals del futbol de primera per molt menys diners del que costaren.

Tot açò faria gràcia, clar està, si no fóra perquè el que està en risc són els nostres llocs de treball.

Sap el que no van fer vostés i era la seua obligació ? Potenciar una ràdio i televisió que compliren el seu deure de servici públic, una ràdio i televisió que fomentaren l’ús del valencià, una ràdio i televisió que donaren una informació veraç… En definitiva, una Ràdio Televisió Valenciana que complira els principis de la seua Llei de Creació.

La privatització de TVV que vostés ja van proposar només volia privatitzar els beneficis i que els valencians es ferem càrrec de les despeses. Una privatització que no van tindre cap vergonya aprovar amagats en un despatx, quan tots els grups polítics, socials i sindicats (bo, tots menys USO) els deien que era il·legal. I al final li ho digueren els tribunals, en moltíssimes sentències que vostés van portar fins l’última instància, recorrent amb els diners de tots els valencians. I algun de vostés va assumir algun tipus de responsabilitat en l’assumpte ? No sols no ho van fer sinó que ara pretenen dir-nos allò què s’ha de fer amb una televisió a la qual vostés han portat a la ruïna.

Sr. Fernández, el pastís del grup RTVV ja s’ha acabat, se l’han engolit tot. No vullguen traure res més de les poques molles que puguen quedar, i deixen-se’l a qui crega que els valencians mereixen tindre una Ràdio Televisió Pública, en Valencià i de Qualitat.

Per això des d’esta secció sindical proposem, posats a privatitzar, no que es privatitze el Consell d’Administració, per la seua inutilitat, sinó que s’elimine definitivament, estalviant-nos als valencians l’enorme malbaratament que suposa.

ELIMINACIÓ DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ JA !

CGT-RTVV


Fuente: CGT-RTVV