CONVOCATÒRIA DE PREMSA:

Demà, 31 de gener, l’equip jurídic que està treballant en accions legals en relació a vàries dones activistes afectades
pel cas d’espionatge destapat avui per La Directa, realitzarà declaracions a mitjans.

Atendran a mitjans: Laia Serra i Sònia Olivella, advocades de les afectades.

[Fins demà no es faran declaracions per part de les advocades de l’equip jurídic].

Roda de Premsa
Demà 31 de gener
11h, a la Ciutat de la Justícia (entrada Gran Via)

Avui, 30 de gener, s’ha fet pública la noticia sobre l’agent que ha estat infiltrat al llarg dels darrers tres anys al Moviment Llibertari i Moviments Socials afins de la ciutat de Barcelona. En aquest cas concret, a través de l’establiment de vincles amb diverses activistes, ha tractat d’obtenir informació política i personal de diverses col·lectives i organitzacions instrumentalitzant així la confiança i la intimitat. Una militant activa i propera al Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya ha estat una d’elles.

Sabem que no és un fet aïllat i que correspon a uns mètodes profundament arrelats en la manera de funcionar dels cossos policials, garants del manteniment de l’status quo i els seus privilegis, davant d’aquelles persones que lluitem contra la injustícia social i l’ordre establert capitalista i patriarcal imperant. Es tracta d’una intromissió en l’activitat lícita d’un conjunt d’organitzacions polítiques i públiques amb l’únic objectiu d’espiar-les i controlar-les. Considerem que és inadmissible que en un suposat estat democràtic tinguin cabuda operacions d’aquest tipus.

Aquestes agressions són part d’un exercici més de demostració de la veritable violència que l’Estat representa i desenvolupa de manera impune amb l’empar de la justícia burgesa. Sabent que això existeix i que forma part dels perills que comporta la defensa de les nostres idees i de la nostra lluita, no deixarem de condemnar-ho i visibilitzar-ne les conseqüències.

Des de CGT Catalunya volem mostrar tot el nostre suport a totes les militants que han estat directament afectades per la manipulació, la violència i l’atemptat contra la integritat i l’exercici de la seva pròpia llibertat. Han estat trepitjats els seus drets més fonamentals de manera sistemàtica, integrada com a part de les seves pràctiques quotidianes i s’ha perpetrat, un cop més, la lògica patriarcal perversa envers elles i l’entorn polític i comunitari al que pertanyen. Han estat obviats els propis protocols policials, atemptant contra els drets fonamentals d’aquestes persones.

Volem també denunciar i visibilitzar precisament la impunitat amb la que es realitzen aquest tipus de pràctiques. Volem encoratjar a la denúncia i a la resistència davant la seva violència des de la més profunda solidaritat amb elles i amb tota la indignació envers els fets esmentats.

L’objectiu ocult d’aquest tipus de pràctiques és fragmentar els moviments socials a través de sembrar la por i la desconfiança entre militants, trinxar els teixits col·lectius i debilitar-nos com a moviment. Ara és el moment d’estar més convençudes que mai de la nostra lluita en contra d’aquest sistema capitalista i patriarcal. Volem fer una crida al suport mutu i a la solidaritat i l’enfortiment de la lluita.

No som les úniques ni les primeres; però lluitarem per ser les últimes.
Secretariat Permanent – CGT Catalunya.

https://cgtcatalunya.cat/wp-content/uploads/2023/01/comucgt-infiltracio-mov-llibertari-membrete.pdf


Fuente: Secretariat Permanent de CGT-Catalunya