Madiop Diagne i Encarna Pastor, premis Llaüt i Barco de Rejilla del Lobby

Diari de Balears

Madiop Diagne i Encarna Pastor, premis Llaüt i Barco de Rejilla del Lobby

Diari de Balears

E.DOMÈNECH.Palma.
El Lobby per la Independència ha guardonat amb el premi Llaüt el sindicalista de la CGT Madiop Diagne, en reconeixement a la seva tasca en pro de la llengua catalana ; per contra, la consellera d’Immigració Encarna Pastor, ha rebut el Barco de Rejilla.

Diagne es mostrà molt agraït per un premi que rebé com « un cop d’ànim personal fortíssim » i una mostra que hi ha gent que valora l’esforç que fan moltes persones.

En un català perfecte, Diagne afirmà que creu en la llibertat individual i dels pobles, ja que ell mateix és víctima d’una cultura colonitzada.

Per altra banda, el premi Barco de Rejilla per a aquelles persones o entitats que tenen una actitud contrària a la llengua i a la cultura pròpies de les Illes va recaure en la consellera d’Immigració, Encarna Pastor.

La consellera, tot i estar convidada, no va recollir el guardó. Per això, després de la senzilla cerimònia d’entrega que realitzà el Lobby, els seus responsables, Jaume Sastre i Josep Palau, es dirigiren a la Conselleria per concedir-l’hi.

Sastre incidí que la seva entitat no es fixa en la procedència de les persones que premia, sinó en el futur i en el respecte que aquestes mostren vers la llengua i la cultura catalanes. Assegura que l’idioma propi d’un país pot ser un important nexe d’unió per tots els nouvinguts a un territori.

Per altra banda, des del Lobby consideren que la feina de Pastor està aconseguint, entre d’altres aspectes negatius, dividir els immigrants en diferents classes, millors i pitjors, i que l’objectiu de la Conselleria és només repartir « almoina » entre uns i altres per obtenir més vots en les properes eleccions.


Par : Llorenç Buades (CGT Axa)