La companyia aèria Spanair registrarà durant aquest divendres l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 1.100 treballadors, entre pilots i tripulació, 600 d’ells a Palma de Mallorca. Ho faran davant la Direcció General de Treball.

La companyia aèria Spanair registrarà durant aquest divendres l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 1.100 treballadors, entre pilots i tripulació, 600 d’ells a Palma de Mallorca. Ho faran davant la Direcció General de Treball.

La direcció de l’aerolínia ja ha entregat copia de l’ERO als delegats sindicals i a les seccions de tots els sindicats que tenen representació en una reunió que s’ha produït a l’aeroport de Madrid. Spanair intenta pressionar els sindicats perquè formin la taula de negociació de l’expedient per tal que el pla de viabilitat aprovat pugi concloure a principis del 2009. Després del registre s’obre un termini de consulta de 30 dies.

L’expedient també inclou el tancament dels centres territorials de Palma de Mallorca, Màlaga, Bilbao, Tenerife i Las Palmas. Els treballadors d’aquests centres seran traslladats a Barcelona o Madrid.

Aquest matí, a l’aeroport de Madrid, l’empresa ha entregat la documentació als representants sindicals. Segons els sindicats, es busca pressionar-los perquè formin quan abans millor la mesa de negociació de l’ERO. Els treballadors es neguen a fer-ho perquè diuen que no tenen prou informació. Segons Mauri, la mesa es formarà la setmana vinent però asseguren que la documentació aportada aquest divendres és incompleta ja que «falta un balanç dels comptes del primer semestre del 2008».

I és que els sindicats estan molt descontents amb l’expedient, que ’no agrada’ als representats dels treballadors per ser ’precipitat i excessiu’. Caldrà estudiar, considera Jordi Mauri, si l’ERO aconseguirà fer més competitiva l’empresa. ’No serveix de res fer un ERO si després la companyia no ha de ser competitiva i no estarà, com fins ara, liderant el mercat espanyol’, ha dit Mauri.

Un cop registrat l’ERO, s’obre un termini de consulta de 30 dies, per facilitar un acord entre empresa i sindicats. Si no aconsegueixen posar-se d’acord seria Treball qui hauria de decidir si l’expedient tira endavant o no.

La direcció de Spanair espera que sigui el 7 de setembre quan es pugi concloure amb la negociació per poder acabar amb el seu pla de viabilitat a principis del 2009.

Els sindicats amb representació a Spanair són CCOO, UGT, Sepla, Stavla, Sitcpla, Asetma, CGT, USO, ASPA i CTA. No hi ha consens entre ells per formar la mesa de negociació però tots coincideixen en assenyalar que els falta informació per part de l’aerolinia.


Fuente: Agències | http://www.eldebat.cat/cat/