Convocada pel sindicat minoritari, sense el suport de les centrals majoritàries al comitè d’empresa La vaga de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) afecta principalment la línia Llobregat-Anoia, on no hi haurà trens fins les 17.00, tot i que hi han circulen els trens dels serveis mínims amb regularitat.

Convocada pel sindicat minoritari, sense el suport de les centrals majoritàries al comitè d’empresa
La vaga de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) afecta principalment la línia Llobregat-Anoia, on no hi haurà trens fins les 17.00, tot i que hi han circulen els trens dels serveis mínims amb regularitat.

En canvi, quant a la línia Barcelona-Vallès, l’aturada no té seguiment i per tant els servei funciona amb normalitat. Recordem que tot i que no compta amb l’aprovació de la majoria del comitè d’empresa, avui es fa la primera de les tretze jornades de vaga a FGC contra la ’negativa de l’empresa a negociar les seves reivindicacions’. La vaga, la primera que es convoca a FGC, és organitzada pel minoritari Sindicat Independent de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SIMAF / SEMAF), amb tres representants al comitè d’empresa, i no ha rebut el suport dels vint delegats restants de CC OO, UGT i CGT. Segons aquestes centrals, la convocatòria es fa en un moment en què sindicats i empresa acaben d’obrir la negociació del conveni per als anys vinents, procés del qual ’el sindicat independent s’ha retirat sense haver presentat les seves reivindicacions’. La vaga és prevista per als dies 7, 9, 14, 16, 21, 23 i 30 de març, i 4, 6, 11, 13, 18 i 20 d’abril.