Unas 350 personas, entre trabajadores de la empresa Expert y sindicalistas de la CGT se manifestaron el 29 de julio en L’Arboç del Penedès (Tgna) para protestar por la represión sufrida por varios trabajadores y sindicalistas de CGT a manos de la Guardia Civil mientras se encontraban a la puerta de Expert en un piquete informativo durante la huelga realizada en dicha empresa, donde CGT es el sindicato mayoritario.


Unas 350 personas, entre trabajadores de la empresa Expert y sindicalistas de la CGT se manifestaron el 29 de julio en L’Arboç del Penedès (Tgna) para protestar por la represión sufrida por varios trabajadores y sindicalistas de CGT a manos de la Guardia Civil mientras se encontraban a la puerta de Expert en un piquete informativo durante la huelga realizada en dicha empresa, donde CGT es el sindicato mayoritario.

ÈXIT DE LA MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER CGT A L’ARBOÇ DEL PENEDÈS

CONTRA LA CÀRREGA DE LA GUÀRDIA CIVIL QUE ES VA SALDAR AMB 4 TREBALLADORS FERITS I 1 MEMBRE DE CGT DETINGUT.

Unes 350 persones es van manifestar el dijous 29 de juliol, pacíficament des de la fàbrica d’EXPERT en L’Arboç fins a l’Ajuntament del poble, on van finalitzar amb la lectura d’un manifest, per a protestar per la càrrega que va realitzar la Guàrdia Civil i que va deixar 4 treballadors ferits i el Secretari General del Baix Penedès de CGT detingut.

La manifestació ha transcorregut sense cap tipus d’incidents, per la carretera N-340 i els carrers de l’Arboç, sent saludada i recolzada pels camions i vehicles que es trobaven al seu pas i que feien sonar els seus clàxons acompanyant els manifestants en els seus eslògans. Ja al poble, nombrosos veïns i veïnes s’han unit a la manifestació per a mostrar la seva solidaritat, arribant fins a l’Ajuntament, on representants municipals han escoltat les reivindicacions dels treballadors i s’han solidaritzat també amb els mateixos.

Aquesta manifestació és la resposta de CGT després dels greus fets succeïts a les portes i a l’interior de la fàbrica EXPERT en L’Arboç del Penedès, on la Guàrdia Civil va tenir una actuació brutal i desproporcionada, causant ferides de diversa consideració a 4 treballadors i detenint el secretari general de CGT del Baix Penedès, davall l’acusació de «Alteración del Orden Público, Atentado contra la Autoridad y Contra el derecho de los Trabajadores» al, suposadament, no permetre l’entrada a la fàbrica a 2 treballadores d’ETT’s que volien exercir el dret al treball. Curiós resulta l’interès posat per la «benemérita» en la defensa del dret constitucional al treball de dues persones, que sense ser de plantilla de l’empresa i a pesar que en breus dies es veuran en l’atur pel tancament de l’empresa, van cercar una notorietat que no els corresponia.

Des del 17 de Juliol s’informa els/les treballadors/es d’ETTs que eren enviats/des a la fàbrica de la situació de l’empresa i aquests/es optaven per entrar a treballar, o per anar-se, sent aquesta última opció la que majoritàriament van prendre durant tots els dies que va durar el conflicte.

Les 2 treballadores que declaren que se’ls va impedir l’accés a la fàbrica , reconeixen que el dia anterior se’ls havia informat i havien pres la decisió d’entrar a treballar, el que van fer sense cap problema,

La intervenció de la Guàrdia Civil va ser segons els testimonis presencials, en tot moment de provocació contra els concentrats, dedicant-se a identificar-los, pressionant perquè deixaren d’informar i invitant-los a anar-se de la porta de la fàbrica, actuant més com si formaren part d’un piquet de l’empresa que com a membres d’un cos que no deu posicionar-se.

Sense cap tipus de justificació, la Guàrdia Civil va realitzar una càrrega contra els treballadors i membres de CGT que es trobaven concentrats davant de la fàbrica EXPERT. No entenem l’interès posat per la «benemérita» a fer-se notar en un conflicte laboral que discorria amb tota normalitat i on s’estava en negociacions per a trobar una eixida.

Potser, i diem potser com una hipòtesi, algun membre d’aquest cos va prendre la decisió d’actuar per a distraure l’atenció dels problemes interns que afecten la Guàrdia Civil de la Província de Tarragona, on un capità de la companyia de Valls i un tinent de la província estan denunciats per un número del cos, pel presumpte delicte d’assetjament i injúries (per a veure mes sobre aquesta notícia http://www.guardiasciviles.com/ver_noticias.asp ?id=1310), serà casualitat però l’ordre de carregar contra els treballadors també va venir donada per un capità de la Guàrdia Civil de Valls. No ens agradaria ser els bocs expiatoris ni formar part d’una operació de distracció muntada per algú que vol deixar de ser notícia en estar sent investigat internament d’uns càrrecs, que si es provaran ser certs, demostrarien una forma d’actuar que és intolerable en un membre d’un cos que paguem entre tots, ens agradi o no.

En la reunió amb el Sots-delegat del Govern, ja li vam fer arribar la nostra preocupació per el que sembla falta de control de la Guàrdia Civil, per part del seu gabinet, encara que entenem que porta poc de temps en el càrrec ; però si que situacions com les viscudes l’altre dia en L’Arboç, amb ferits i detinguts, li dóna peu per a prendre les regnes i que es deixi d’actuar a esquenes seves i només amb la inèrcia dels caps militars, que sempre haurien d’estar controlats pels càrrecs públics civils.

Exigim que cessi l’assetjamentt que membres de la Guàrdia Civil han emprès contra el Secretari General de CGT del Baix Penedès,en anar fent preguntes sobre el nostre company, detingut l’altre dia, tant en el seu treball, com en una altra empresa amb un conflicte laboral i on el nostre company fent ús del seu càrrec de responsabilitat, és el Secretari General de CGT en el Baix Penedès, els està assessorant. Si aquesta actitud no cessa posarem una denúncia per Assetjament.

LA DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL NO ÉS CAP DELICTE

PROU DE REPRESSIÓ

fotos de la mani :

www.cgt.es/cgtcatalunya


Noticia en Castellano :

ÉXITO DE LA MANIFESTACIÓN CONVOCADA POR CGT EN L’ARBOÇ CONTRA LA CARGA DE LA GUARDIA CIVIL DEL PASADO 21 DE JULIO QUE SE SALDO CON 4 TRABAJADORES HERIDOS Y 1 MIEMBRO DE CGT DETENIDO.

Unas 350 personas se están manifestado pacíficamente desde la fábrica de Expert en L’Arboç hasta el Ayuntamiento del pueblo, donde finalizará con la lectura de un manifiesto, para protestar por la carga que realizó la Guardia Civil y que dejó 4 trabajadores heridos y el Secretario General del Baix Penedès de CGT detenido.

Sin ningún tipo de justificación la Guardia Civil realizó una carga contra los trabajadores y miembros de CGT que se encontraban concentrados frente a la fàbrica, no entendemos el empeño puesto por la “benemérita” en hacerse notar en un conflicto laboral que discurría con toda normalidad y donde se estaba en negociaciones para encontrar una salida.

Quizás, y decimos quizás como una hipótesis, algún miembro de este cuerpo tomó la decisión de actuar para distraer la atención de los problemas internos que afectan a la Guardia Civil de la Provincia de Tarragona, donde un capitán de la compañía de Valls y un teniente de la provincia están denunciados por un número de dicho cuerpo, por el presunto delito de acoso e injurias (para ver mas sobre esta noticia www.guardiasciviles.com/ver noticias.asp ?id=1310), será casualidad pero la orden de cargar contra los trabajadores también vino dada por un capitán de la Guardia Civil de Valls. No nos gustaría ser los chivos expiatorios ni formar parte de una operación de distracción montada por alguien que quiere dejar de ser noticia al estar siendo investigado internamente de unos cargos, que si se probara ser ciertos, demostrarían una forma de actuar que es intolerable en un miembro de un cuerpo que pagamos entre todos, nos guste o no.

En la reunión con el Subdelegado del Gobierno ya le hicimos llegar nuestra preocupación por, lo que parece falta de control de la Guardia Civil por parte de su gabinete, aunque entendemos que lleva poco tiempo en el cargo, pero si que situaciones como las vividas el otro día en L’Arboç, con heridos y detenidos, le da pie para tomar las riendas y que se deje de actuar a espaldas suyas y solo con la inercia de los mandos militares, que siempre deberían estar controlados por los cargos públicos civiles.

Exigimos que cese el acoso que miembros de la Guardia Civil han emprendido contra el Secretario General de CGT del Baix Penedès, al ir haciendo preguntas sobre nuestro compañero, detenido el otro día, tanto en su trabajo, como en otra empresa con un conflicto laboral y donde nuestro compañero haciendo uso de su cargo de responsabilidad, es el Secretario General de CGT en el Baix Penedes, les está asesorando. Si esta actitud no cesa pondremos una denuncia por Acoso.

Sigue ———à
Esta manifestación es la respuesta de CGT tras los graves hechos acaecidos en las puertas y en el interior de la fábrica Expert en L’Arboç del Penedès , el miércoles 21 de julio, donde la Guardia Civil tuvo una actuación brutal y desproporcionada, causando heridas de diversa consideración a 4 trabajador@s y deteniendo el Secretario General de CGT del Baix Penedès, bajo la acusación de “Alteración del Orden Público, Atentado contra la Autoridad y Contra el derecho de los Trabajadores” al ,supuestamente, no permitir la entrada en la fábrica a 2 trabajadoras de ETT’s. que querían ejercer el derecho al trabajo. Curioso resulta el empeño puesto por la “benemérita” en la defensa del derecho constitucional al trabajo de dos personas, que sin ser de plantilla de la empresa y a pesar de que en breves días se verán en el paro por el cierre de la empresa, buscaron una notoriedad que no les correspondía.

Desde el 17 de Julio se informa a l@s trabajador@s de ETTs que eran enviados a la fàbrica de la situación de la empresa y estos optaban, por entrar a trabajar o por marcharse, siendo esta última opción la que mayoritariamente tomaban, durante todos los días que duró el conflicto.

Las 2 trabajadoras que declaran que se le impidió el acceso a la fábrica , reconocen que el día anterior se les había informado y habían tomado la decisión de entrar a trabajar, lo que hicieron sin ningún problema,

La intervención de la Guardia Civil fue según los testigos presenciales, en todo momento de provocación contra los concentrados, dedicándose a identificarlos, presionando para que dejaran de informar e invitándoles a marcharse de la puerta de la fábrica, actuando más como si formaran parte de un piquete de la empresa que como miembros de un cuerpo que no debe de posicionarse.

LA DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL NO ÉS CAP DELICTE

PROU DE REPRESSIÓ

Joan Clua

Carlos Navarro