Demà dijous està convocada una concentració a les 19:30h a la Plaça de l’Ajuntament.
Els treballadors de l’empresa URBASER, concessionària de la neteja i recollida de brossa de Vilassar de Mar (Maresme), van anar en manifestació ahir dimarts 21 de juny des del centre de treball, al polígon dels Garrofers, fins a la plaça de l’Ajuntament per donar a conèixer a la població la greu situació que pateixen i les conseqüències que poden provocar en el servei de neteja i recollida de brossa l’actitud negligent de l’Ajuntament i la interessada de l’empresa.
Demà dijous està convocada una concentració a les 19:30h a la Plaça de l’Ajuntament.


Els treballadors de l’empresa URBASER, concessionària de la neteja i recollida de brossa de Vilassar de Mar (Maresme), van anar en manifestació ahir dimarts 21 de juny des del centre de treball, al polígon dels Garrofers, fins a la plaça de l’Ajuntament per donar a conèixer a la població la greu situació que pateixen i les conseqüències que poden provocar en el servei de neteja i recollida de brossa l’actitud negligent de l’Ajuntament i la interessada de l’empresa.Moments abans d’iniciar la marxa els responsables de l’empresa van voler reunir-se amb els representants dels treballadors per comunicar-los els serveis mínims dictats pel Departament de Treball, advertir-los de les conseqüències si no els complien i fer-los saber que la «policia secreta» controlaria la manifestació. Els treballadors van iniciar la marxa efectivament acompanyats de simpatitzants que els donaven suport, policies locals que els escortaven i mossos d’esquadra de paisà que els vigilaven, i van marxar pacíficament pels carrers de la vila repartint octavetes on expliquen als ciutadans, entre altres coses :

1.- que l’empresa VOL ACOMIADAR TREBALLADORS del servei de recollida del porta a porta d’acord amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

2.- que després de prop de DOS ANYS, l’Ajuntament al·lega que per motius econòmics no pot assumir les factures que li presenta l’empresa «perquè dupliquen» el pressupost contractat i establert en el Plec de Condicions.

3.- que l’empresa NO VOL NEGOCIAR la unificació dels dos Convenis que actualment existeixen.

L’ambient era distès i la majoria de ciutadans que els sortien al pas els van manifestar la seva solidaritat amb les demandes laborals. Al final del recorregut van ocupar sorollosament la Plaça de l’Ajuntament i van tallar durant uns minuts la carretera mentre els seus representants s’entrevistaven amb els responsables municipals. Aquests es van desentendre tot dient que es tracta d’un conflicte «intern» entre l’empresa i els treballadors, obviant que es tracta d’un servei públic i defugint la seva responsabilitat davant l’exagerada facturació de l’empresa privada.

A més, els treballadors denuncien els actes de sabotatge ocorreguts amb la crema d’un contenidor i trencament de bosses de brossa per part de desconeguts i que l’Ajuntament intenta trencar la vaga il·legalment contractant una altra empresa privada i donant ordre a la Brigada Municipal per efectuar tasques de neteja i recollida de brossa. Si això es confirma, la CGT emprendrà les accions legals pertinents contra l’Ajuntament.

Demà dijous està convocada una concentració a les 19:30h a la Plaça de l’Ajuntament.


Fuente: CGT Maresme