Els efectes de la vaga del personal de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) que presta el servei de recollida d’escombraries a bona part de la comarca es notarà a partir d’avui divendres, quan es compleixen cinc dies de vaga indefinida.

Els efectes de la vaga del personal de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) que presta el servei de recollida d’escombraries a bona part de la comarca es notarà a partir d’avui divendres, quan es compleixen cinc dies de vaga indefinida.

Denúncia per recollida a St. Pere Sallavinera

La presidenta del comitè d’empresa de FCC, Montse Plaxats, del sindicat CGT, ha explicat a La Veu que dimecres es va produir la retirada de brossa urbana del municipi de Sant Pere Sallavinera, «i no vam ser nosaltres. Hem posat el tema en coneixement dels nostres advocats i es posarà la denúncia corresponent». Aquest fet, i una protesta del col•lectiu de treballadors ahir a les portes del Consell Comarcal -qui té contractat el servei a FCC- són les úniques novetats que s’han produït al llarg de la setmana respecte aquesta aturada. El personal demana que s’equipari el seu conveni col•lectiu al dels treballadors de la pròpia FCC, però que presten el seus serveis a Igualada.

La vaga afecta 31 dels 33 municipis de la comarca pel que fa a la recollida selectiva –tots excepte Igualada i Calaf- i dinou pel que fa a la recollida de deixalles urbanes.


Serveis mínims «abusius»

Plaxats ha explicat que el personal ve complint des de dilluns amb els serveis mínims que va decretar el departament de Treball de la Generalitat, si bé considera que són «del tot abusius, sobretot pel que fet que en alguns casos cal fer la recollida a pobles sencers, que són molt petits». Els serveis mínims inclouen també hospitals, residències de gent gran, escoles i mercats municipals. D’altra banda, el personal es queixa que l’empresa encara no els ha ofert cap oferta. «Ens fan una guerra psicològica per a la qual estem preparats, estem junts i continuarem fins on calgui», diu Plaxats, representant dels nou treballadors que tenen cura de la recollida selectiva i deixalles a la comarca. A Igualada, la xifra de personal és de 60 persones.

En principi, els serveis mínims establerts suposaven la recollida només quan els contenidors fossin plens i els treballadors només tenien obligació de recollir el que hi havia fora dels contenidors. El mateix dilluns, però, es van introduir alguns matisos i els contenidors més desbordats o més conflictius es podien buidar del tot. A Vilanova del Camí, per exemple, es va requerir i efectuar el buidatge dels contenidors que queden a la vora del col•legi Pompeu Fabra, i el mateix va succeir a la Pobla de Claramunt, un dels municipis que corren el risc de resultar dels més afectats per la vaga.


Fuente: http://www.laveudigital.cat