Taller de autodefensa desde una perspectiva feminista, organizado por CGT Baix Camp-Priorat

Contra la violència masclista

Durant segles, amb el patriarcat ens han dit que l’espai públic pertany als homes. I aquest pensament discriminatori comporta que el simple fet d’anar pel carrer soles pugui significar, a voltes, córrer el risc de ser agredides.

Taller de autodefensa desde una perspectiva feminista, organizado por CGT Baix Camp-Priorat


Contra la violència masclista

Durant segles, amb el patriarcat ens han dit que l’espai públic pertany als homes. I aquest pensament discriminatori comporta que el simple fet d’anar pel carrer soles pugui significar, a voltes, córrer el risc de ser agredides.

La violència contra les dones té, ho sabem totes, una funció molt important en el sistema patriarcal : perpetuar la situació de dominació dels homes sobre les dones. La persistència de la violència contra les dones és un símptoma i una conseqüència de les relacions desiguals de poder basades en la superioritat dels homes sobre les dones. Les discriminacions directes han desaparegut de la legislació, però la violència física, psíquica i sexual s’hi manté.

Hi ha molts fronts per lluitar contra la violència masclista.

Des de la Secretaria de Gènere de la CGT Baix Camp-Priorat i el Casal Despertaferro, amb la col·laboració del Casal de les Dones de Reus, us proposem un taller d’autodefensa des d’una perspectiva feminista.

El taller

Aquest curs es basa en un treball físic i emocional per aprendre a comprendre i reconduir les situacions en què ens puguem trobar, sobretot situacions de conflicte.

Treballarem per desenvolupar la calma, l’autoconeixement, la intuïció, l’autoestima i la consciència de l’espai per preveure les situacions conflictives abans que sorgeixin i aprendre a enfocar-les i resoldre-les, fins i tot quan ja són situacions de violència.

Dates : els dissabtes 5, 12, 19 i 26 de novembre

Horari : 10-14,30h

Lloc : local dels Xiquets de Reus (C/ Rosic, n. 4-8)

Preu : 30 euros. Preu reduït : 25 euros (afiliades a la CGT, sòcies del Casal Despertaferro o si esteu a l’atur).

Professora : Karin Konkle (EUA, 1969), llicenciada en Estudis de Gènere per la Universitat de Colúmbia (Nova York) i en Medicina Tradicional Xinesa per l’Escola Superior d’MTC (Barcelona). És 2n Dan d’Aikido de la Ki No Ken Kyu Kai Internacional Association (Yoshigasaki Shihan) i professora d’autodefensa per a dones ; porta divuit anys practicant arts marcials (sobretot aikido i tai-txi) i deu practicant meditació.

Estructura bàsica del curs :

 •  Presentació dels conceptes bàsics
 •  La comunicació visual. La distància entre les persones.
 •  El moment d’entrar en contacte, fins i tot el contacte físic : la presa.
 •  La comunicació amb la veu.
 •  Marcar el territori propi : la ràbia i el crit, la força física.
 •  Aprendre a colpejar : cops de colze.
 •  Coordinar la força física amb el moviment : combinar córrer o moure’s amb l’acte de colpejar.
 •  Aprendre a utilitzar les parts del cos que estan lliures.
 •  Agafar fluïdesa en les sèries de moviments.
 •  L’empenta de mans.
 •  Treball a terra : com utilitzar tot el cos, com caure, com donar cops de peu des de terra, com alliberar-se quan un altre s’ha tirat a sobre.
 •  La sensibilitat al moviment de l’altre, veure la intenció de l’altre.
 •  El combat : l’atac des del darrera, profunditzar en la veu i la mirada. Conèixer els punt vitals en el context del combat.
 •  Consciència de l’espai amb vàries persones, integració i assimilació de cops, crits, preses i maneres de desfer-se’n.
 •  Integració, reforçar conceptes, retornar a la relaxació i integrar-la en el moviment.

  Per fer la inscripció passeu pel local de la CGT (Raval Sta. Anna, 13, 2n, dimecres de 18h a 21h. Tel. 977 34 08 83) o pel Casal Despertaferro (dilluns, dimecres i divendres, de 17.30 a 20.30h). L’import del curs es pagarà al comptat en el moment de fer la inscripció.

  Per a més informació : 649 28 42 46

  CGT Baix Camp-Priorat


  Fuente: CGT Baix Camp-Priorat