El proper dijous 26 a les 10:00 del mati CGT convoquem una concentració davant del Parlament de Catalunya per reclamar als partits polítics la posada en marxa per a la proposició de llei per al servei d’ambulàncies, actualment en licitació publica gestionada per empreses privades, les quals posen per davant el seu beneficis abans que la qualitat del servei i les condicions laborals dignes per als més de 5000 treballadors i treballadores que hi ha a Catalunya. El 24 de setembre de 2022 va tirar endavant la llei amb el vot a favor d’alguns grups polítics amb mocions prèvies al Parlament, ara que s’acosta l’hora, alguns partits i sindicats es desdiuen amb un canvi d’última hora, en un exercici d’hipocresia cap a les persones treballadores i usuaries.

Després de més de 7 anys de negociació sectorial i la incapacitat de negociació per part de la patronal i sindicats, sense cap avantatge significatius. La taula de l’equiparació amb les mateixes condicions que els treballadors del mateix SEM (uns 100 treballadors, aproximadament), ha quedat en res en no estar pressupostada.

Per això considerem que la via més coherent per acabar amb aquesta manca de voluntat a l’hora de solucionar un servei bàsic com és la salut, passa per la recuperació dels serveis públics essencials sense que hagi pel mig interessos d’empreses privades, per tant demanem la internalització del servei com es recull a la proposta de llei inicial.

Secretaría Comunicació CGT Catalunya


Fuente: Secretaría Comunicació CGT Catalunya