CCOO pierda a mayoría absoluta en el comité de empresa y en la junta de personal de la Universidad Autónoma de Barcelona. Las elecciones fueron el 3 de marzo.

Ahir dijous 3 de març es van efectuar eleccions sindicals del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona. S'escollien representants a la Junta de Personal (òrgan de representació del PDI funcionari)  i al Comitè d'empresa (el PDI no funcionari o laboral).  Adjuntem els resultats finals:

Els resultats obtinguts evidencien un creixement de la CGT que s’expressa en un augment de vots, de percentatges i, en el cas del Comitè, en passar a ser la segona força sindical. És destacable també el fet que en la facultat d’Interpretació CGT ha estat la força més votada en funcionaris i laborals, a psicologia i lletres la més votada en laborals i la segona en funcionaris. A les facultats d’econòmiques i ciències polítiques i sociologia i de ciències de l’educació tant en funcionaris com laborals ha estat la segona força més votada.

El resultat de les eleccions mostra que les propostes de defensa de drets laborals i de la universitat pública amb lluites tant a dins com a fora del comitè d’empresa i la junta de personal, amb estudiants i altres treballadors/es de la UAB ha tingut acceptació especialment en els sectors més precaris de la plantilla. Els resultats són especialment bons també si es té present la campanya de criminalització que hi va haver, tant a dins la universitat com a través de mitjans de comunicació (TV3, La Vanguardia, etc.) i d’alguns polítics contra la CGT arran de la nostra postura durant les vagues i mobilitzacions contra el «Pla Bolonya».

Secció sindical de CGT a la UAB


Fuente: CGT UAB