Tras 76 días en huelga de hambre Amadeu Casellas logra la concesión del tercer grado penitenciario. Su abogada, Diana Reig, recordaba hoy mismo que Amadeu "ha cumplido las tres cuartas partes de la condena, su conducta es favorable, no tiene sanciones disciplinarias y además cuenta con un entorno familiar y social estable, y una propuesta firme de trabajo".

Tras 76 días en huelga de hambre Amadeu Casellas logra la concesión del tercer grado penitenciario. Su abogada, Diana Reig, recordaba hoy mismo que Amadeu «ha cumplido las tres cuartas partes de la condena, su conducta es favorable, no tiene sanciones disciplinarias y además cuenta con un entorno familiar y social estable, y una propuesta firme de trabajo».

Con una escueta frase el Departamento de Justicia de la Generalitat informó del fin de la huelga de hambre : «L’intern del CP Quatre Camins, Amadeu C. ha comunicat avui en una instància que deixa voluntàriament la vaga de fam».

El preso anarquista se encuentra ingresado en el Hospital Penitenciario de Terrassa donde iniciará su recuperación. Hoy, sábado 6 de septiembre, una manifestación partirá a las 11:00h. desde la estación de RENFE de Terrassa hasta el Hospital Penitenciario, en un nuevo gesto de apoyo a Amadeu.
Más información

Seguimiento de los 76 días de huelga de hambre de Amadeu Casellas


El preso anarquista catalán Casellas deja la huelga de hambre


GARA |

El preso anarquista catalán Amadeu Casellas, encarcelado desde hace 22 años, puso ayer punto final a la huelga de hambre que mantenía desde el 23 de junio para exigir su puesta en libertad, para lo que pedía la aplicación del tercer grado penitenciario o la refundación de sus condenas.

Casellas adoptó esta decisión tras la visita del Síndic de Greuges (Defensor del Pueblo) de Catalunya y su compromiso de que se le concederán algunos permisos para salir de prisión y, posteriormente, se le aplicará el tercer grado.


El Grup de Suport a Amadeu Casellas confirma que el pres ha deixat la vaga de fam

http://www.3cat24.cat 06/09/2008

Barcelona.- El Grup de Suport a Amadeu Casellas ha confirmat, aquest divendres a la nit, que l’intern de Quatre Camins ha abandonat la vaga de fam. Una portaveu de l’entitat ha explicat que el síndic de greuges, Rafael Ribó, l’ha visitat i ha mediat en la situació. Li ha promès el que Casellas demanava com a requisits mínims per deixar la vaga. Així, se li atorgarà el tercer grau restringit i després el tercer grau normal, tot i que no s’ha concretat cap calendari, segons la portaveu. Tot i aquesta ’victòria’, ha explicat que mantenen la mobilització prevista per a aquest dissabte, que sortirà a les onze del matí de l’estació del Centre de Terrassa per arribar fins a l’Hospital Penitenciari.


El pres català en vaga de fam per reclamar beneficis penitenciaris abandona la seva protesta voluntàriament

BARCELONA, 5 de setembre (EUROPA PRESS)

El pres hospitalitzat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental) després d’estar en vaga de fam des del 23 de juny per reclamar beneficis penitenciaris ha abandonat avui la seva protesta voluntàriament, segons ha informat la Conselleria de Justícia en un concís comunicat.

Amadeu Casellas, reclús a Quatre Camins, està ingressat des del 31 de juliol per ordre judicial, després de passar diverses setmanes només consumint glucosa, el seu estat general de salut és «conservat» en haver perdut 20 quilos de pes.

Casellas va ingressar a la presó per primera vegada el 1979 per atracar bancs i també se’l coneix per la seva faceta d’anarquista. Des d’aleshores ha estat a la presó gairebé ininterrompudament, tot i que ha trencat la condemna diverses vegades en no tornar d’algun permís penitenciari.

És per això que les autoritats penitenciàries li deneguen més permisos i el tercer grau, que li permetria només dormir a la presó. El pres també al·lega que té un entorn familiar estable i disposat a ajudar-lo en la seva reinserció social i disposa d’una oferta de feina.


El pres Amadeu Casellas abandona la vaga de fam

El Síndic de Greuges li ha dit que Justícia es compromet a donar-li dos permisos i després, el tercer grau restringit · Feia setanta-sis dies que el pres anarquista comencà la protesta

http://www.vilaweb.cat

Amadeu Casellas ha abandonat la vaga de fam que protagonitzava des de feia setanta-sis dies. L’advocada del reclús anarquista, Diana Reich, ha explicat a VilaWeb que el Síndic de Greuges ha traslladat a Casellas el compromís del departament de Justícia d’atorgar-li dos permisos de 48 hores quan es recuperi de la vaga de fam i després, obtindrà un tercer grau penitenciari restringit que el permetrà treballar fora de la presó i anar-hi a dormir.

Amadeu casellas va començar una primera vaga de fam el 12 d’abril exigint que li fossin respectats els drets i obtenir així la llibertat, que va aturar quan va rebre el compromís de les autoritats penitenciàries d’estudiar el seu cas. Com va considerar incomplert aquest acord va reiniciar la vaga el 22 de juny. Ara és al mòdul penitenciari de l’Hospital de Terrassa i fa una setmana va deixar de consumir glucosa.


Pres des de 1986

Amadeu Casellas compleix condemna des del 1986 per atracament a mà armada, entre més delictes que es van fondre en una sola condemna, encara que mai no ha estat condemnat per haver fet mal a ningú. Però més tard fou jutjat per infracció de condemna i per reincidència en un atracament comès el 2006 en una oficina bancària de Vic. Els advocats d’Amadeu Casellas lluiten per aconseguir que aquestes condemnes també es fonguin en una de sola, amb què Casellas potser podria obtenir el tercer grau penitenciari. Advocats, familiars i amics diuen que es podrà reintegrar sense problemes, que té una família i una feina que l’esperen i que únicament vol recuperar la seva vida.
Un pres incòmode

Durant tot el temps que ha passat tancat, Amadeu Casellas ha passat per moltes presons i ha viscut el traspàs del sistema penitenciari del govern espanyol al de Catalunya. Diu que les condicions higièniques i el menjar han millorat, però que tota la resta continua igual, que hi ha maltractaments de moltes menes i que la presó no serveix precisament per reintegrar els presos. Sempre ha lluitat per millorar les condicions de vida dels presos, ha participat en força protestes i vagues de fam i Francesc Arnau considera que això l’ha perjudicat i ha fet més difícil que li fessin informes favorables perquè sortís de la presó. L’advocat Francesc Arnau considera que la situació de Casellas és com la de molts altres presos que no tenen ningú a fora que vetlli pels seus drets.


Un pres anarquista de Quatre Camins abandona la vaga de fam que va iniciar el 23 de juny

1. • Amadeu Casellas, que fa 22 anys que és a la presó, exigia el tercer grau o la rebaixa de la seva condemna

EFE BARCELONA

L’intern de la presó de Quatre Camins Amadeu Casellas ha decidit abandonar voluntàriament la vaga de fam que va iniciar el 23 de juny passat per exigir el tercer grau o la rebaixa de la seva condemna, segons ha informat avui el departament de Justícia en un comunicat.

Aquest pres anarquista va haver de ser traslladat a principis d’agost a l’Hospital de Terrassa (Vallès Occidental) per les complicacions de salut derivades de la vaga de fam, encara que mai es va témer per la seva vida.

Més de dos mesos després d’iniciar aquesta protesta, Amadeu Casellas ha decidit posar punt final a una vaga que, segons va anunciar en un comunicat, volia portar a terme «fins a les últimes conseqüències».

Casellas ja ha complert 22 anys de condemna per atracar entitats bancàries als anys 70 i 80, «per finançar les lluites obreres», segons els seus grups de suport. Amb aquesta acció, el pres pretenia pressionar les institucions penitenciàries perquè li concedissin el tercer grau o li rebaixessin la condemna.Fuente: Sábado 6 de septiembre de 2008 NODO50 | Varios medios