Salvador Seguí i Rubina (Lleida,1887 – Barcelona, 1923), conegut com el Noi del Sucre, fou un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista a Catalunya, a principis del segle XX. De formació autodidàctica, era partidari d’educar la classe treballadora com a pas previ a la revolució social contra el capitalisme. Fou secretari general de la CNT de Catalunya el 1918 i participa de forma activa en la vaga de la Canadenca, que suposa aconseguir la jornada laboral de 8 h.
El seu ideari revolucionari es fonamentava en la conquesta pel saber de la classe treballadora, un camí que creia propici per a realitzar amb èxit la revolució social contra el capitalisme i les classes socials dominants. Per aquesta raó era partidari d’una revolució gradual, lligada a una formació llibertària que imaginés una societat sense opressors ni oprimits, una societat més lliure i creativa.

El 19 de març de 1923 en plena maduració per promoure entre els treballadors la idea de l’emancipació com a motor social, va ser assassinat d’un tret al carrer de la Cadena (actual rambla del Raval), cantonat carrer de Sant Rafael per pistolers de la patronal catalana

Programació d’actes al voltant de la memòria de Salvador Segui 
 
Exposició al volant de la vida i la seva obra 
 
Del 2 al 5 d’octubre– Factoria Coma Cros de Salt ( Sala Kopotkin ) de 10 h a 20 h
Els dies 6 i 7 d’octubre– Ateneu Salvadora Cata de Girona de 17 h a 20 h
Xerrades i documentals 
Dimecres 04 d’octubre a les 18.00 h, passi de documental a la Factoria Coma Cros sala Kropotkin Divendres 06, d’octubre a les 19.00 h, Ateneu Salvadora Cata presentació del llibre Tiempo de Generosos y cautivos anarquistas amb Manel Aisa i presentació d’Isidre Pallàs.
Dissabte 07 d’octubre a les 19.00 h, Ateneu Salvadora Cata passi del documental Historia de un anarquista.

Fuente: CGT-Girona