Del conflicte laboral al carrer, i del carrer al curro!

El passat dissabte 12 de novembre vam celebrar l’assemblea anual d’afiliats i afiliades de la Federació Intercomarcal de Lleida de la CGT. En ella vam escollir el nou Secretariat Permanent que encapçalarà i gestionarà l’organització de les Terres de Ponent els propers 4 anys. Aquest SP entrant estarà composat per 8 secretaries: General, Organització, Sindical, Social, Comunicació, Finances, Gènere i Jurídica.

Durant l’assemblea, l’afiliació va aprovar la gestió dels últims sis anys del Secretariat Permanent sortint. Han estat sis anys marcats pel sanejament econòmic, per la reestructuració i ordenació de la base de dades, pels constants canvis d’ubicació de la seu degut a l’estat de l’antic i històric edifici dels sindicats i que ha provocat que passéssim per 4 espais diferents, i per la coneguda crisi pandèmica que ha minvat l’acció sindical. Tot i aquests factors, s’ha de destacar, en consonància amb la resta de l’organització de la CGT en general, el creixement (lent però sostingut) que hem tingut a la CGT Lleida, pel que fa al nombre d’afiliació, a la constitució de noves seccions sindicals i a l’augment de delegats i delegades en les empreses. També volem destacar, que al llarg dels 6 anys de mandat hem tingut una forta presència com agent polític agitador a la ciutat, amb nombrosos actes i esdeveniments que hem impulsat o en els quals hem participat, tant en solitari com de manera col·lectiva amb els moviments socials de la ciutat, esdevenint un dels subjectes polítics referents a Ponent. En aquest aspecte, per exemple podem destacar el treball que portem fent any rere any amb la Plataforma Fruita amb Justícia Social lluitant i defensant els drets laboral i humans dels treballadors temporers.

Durant l’assemblea, en que el Secretariat Permanent entrant hem presentat la nostra proposta organitzativa i sindical per als propers anys hem deixat palès la necessitat de seguir amb la línia iniciada el 2016 per continuar impulsant el sindicat “tant en l’àmbit social com en el laboral” per esdevenir “una organització forta als llocs de treball i al carrer, tot defensant i lluitant pels drets de la classe treballadora”.

Així mateix, ens marquem l’objectiu de continuar amb el creixement de l’afiliació i sobretot la militància a tot el territori de Ponent, incrementar la formació per a l’afiliació i el conjunt de la classe treballadora, amplificar les lluites i els conflictes sindicals en què ens veiem immersos diàriament el sindicat. I sobretot, mantenir la nostra essència i idiosincràsia de potenciar l’acció sindical com a generadora de conflictes laborals i l’acció social com a alternativa transformadora al neoliberalisme, ja que ho entenem com una doble cara de la mateixa moneda, i que una, sense l’altra, no té sentit.

La candidatura que hem presentat, en la que repetim 3 dels membres de l’anterior SP, incorpora 5 persones amb un recorregut curt, però intens, d’implicació i militància en el conjunt de l’organització des de les respectives seccions sindicals. I alhora amb un ampli recorregut de militància en les lluites dels moviments socials de la ciutat. La candidatura ha rebut el suport unànime de tota l’assemblea del sindicat.

Així, el nou SP de la Federació Intercomarcal de Lleida estarà format per:

  • General: Javi López. Treballa d’Educador Social amb adolescents. Actual secretari general sortint, afiliat al sindicat des de principis dels 90. També ha estat membre de col·lectius llibertaris i moviments socials de la ciutat.
  • Organització: Yael Colomes. Integradora Social i auxiliar a la Fundació Alosa. Provinent de Batzac Joventuts Llibertaries, impulsora i membre del recent nucli del sector social que s’ha creat a CGT Lleida.
  • Acció Sindical: Adrián Zarco. Historiador i professor associat a la UdL. Provinent de la CNT. Des que està a la CGT s’ha convertit en un dels membres més actius vinculant-se amb grups d’acció social i formació tant del confederal de Catalunya com de l’estatal. A més, milita a la Plataforma Fruita amb Justícia Social i al moviment per l’habitatge amb la PAH. Col·labora a la Biblioteca Anarquista Maria Rius i forma part d’ipopfm.
  • Acció Social: Modou Thiam (Akon per als amics). Treballador del sector de les càrniques al Pla d’Urgell. S’ha apropat recentment a la militància de la CGT, participant d’actes i accions proposades. Sempre disposat a donar un cop de mà pel sindicat. Va ser uns dels impulsors de l’acte que la CGT Lleida va fer amb els treballadors de les càrniques a Mollerussa.
  • Comunicació: Noèlia Jiménez. Enginyera de Forests. Treballa a publicacions de la Universitat de Lleida. És membre de la secció sindical de la CGT-UdL i recentment ha estat escollida delegada sindical en les eleccions del PAS. Ha militat molts anys en moviments de base de Lleida.
  • Economia: Laura Lascorz. Filòloga anglesa i professora de secundària. Membre de l’actual SP, seguirà portant les finances els propers 4 anys. És una de les impulsores de l’actual secció sindical de CGT Ensenyament Ponent i també ha participat d’espais llibertaris de la ciutat com La Maranya.
  • Gènere: Esther Martínez. Educadora Social. Treballa a la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida. Membre de la secció sindical de CGT Paeria. Des de fa 4 anys delegada a la Junta de Personal. Des del 2021 participa a la FETAP com a enllaç del sindicat d’Administració Pública de CGT Lleida. També participa al grup Feminismes i Gènere de la CGT a nivell estatal.
  • Jurídica: Agustí Liñan. Mestre d’educació especial i professor associat a la UdL. Forma part de la secció de la CGT Ensenyament Ponent i de la CGT-UdL des dels seus inicis. És delegat sindical al sector de la pública no universitària i a la UdL i secretari d’organització sortint de l’actual SP. Ha militat als moviments socials de la ciutat.

 

SP FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA

Lleida, novembre 2022

 


Fuente: Federació Intercomarcal CGT Lleida