Ahir va començar la primera jornada de la vaga indefinida convocada pels treballadors de l’escola d’audiovisuals ITES de Barcelona. El seguiment va ser de gairebé un 50% respecte a una plantilla de 50 persones treballadores i des de CGT hem denunciat la substitució de 2 professors, fet molt greu.

La vulneració de les seves condicions laborals i la falta de garanties en l’educació dels alumnes, motius principals de la declaració de vaga

La secció sindical de CGT al centre d’FP ITES S.L. ha comunicat l’inici d’una vaga indefinida a partir de dimarts 29 d’octubre a les 8:00 – al carrer Bailèn 36 – en protesta per les condicions laborals abusives i les pràctiques empresarials inadequades per part de la nova gerència i direcció, que prové del món de les inversions immobiliàries i la tecnologia blockchain.

El centre, dedicat a la formació professional en el sector audiovisual, té quasi dos-cents alumnes matriculats i una llarga trajectòria en la formació de professionals, essent considerat un centre de referència amb més de quaranta anys d’experiència en el sector.

La secció sindical de CGT, formada per més del 50% de la plantilla, acusa la nova gerència de vulnerar reiteradament els drets dels treballadors, incloent-hi ampliacions de jornades fora de conveni, modificacions substancials de les condicions de treball, pagament incorrectes, així com canvis en els horaris sense justificació.

S’han reduït també funcions i apartat injustificadament de les seves tasques a diverses treballadores a l’hora que s’ha donat una manca absoluta de transparència sobre la nova direcció i els seus objectius empresarials, generant així un ambient hostil i un entorn laboral insegur. Una direcció sense cap mena d’experiència prèvia en l’àmbit educatiu que està gestionant el centre com si es tractés d’una start-up.

Des de l’entrada del nou accionista majoritari, a l’agost d’aquest any, els treballadors del centre denuncien un «maltractament sistemàtic» on els crits, el mòbing i el silenci administratiu s’ha convertit en el dia a dia dels treballadors. Una situació que ha provocat que al llarg del mes de setembre s’hagin donat baixes mèdiques al 20% de la plantilla la majoria per ansietat.

La decisió d’aturar l’activitat de l’escola ha estat presa després de les imposicions injustificades per part de la direcció, que en menys de dos mesos ha creat un clima laboral insuportable on els crits, els abusos i les males formes s’han convertit en un hàbit.

La convocatòria de vaga, que afecta una cinquantena de treballadors, ha estat l’únic camí possible del conjunt de treballadores davant la negativa a mantenir un diàleg per part de l’empresa. Aquests canvis han afectat també l’alumnat, que ha vist com el nivell docent i el pla educatiu han estat menyspreats des del primer dia de classes, deixant de rebre el servei que se’ls va oferir durant les portes obertes al centre.