El dilluns 12 han començat les XXIV Jornades Llibertàries de CGT València amb una assemblea de delegades i afiliades en la qual s’ha presentat la guia jurídica sobre Plans d’Igualtat editada per l’organització anarcosindicalista i una xarrada de Luis González Reyes, doctor en Ciències Químiques i membre d’Ecologistes en Acció, en la qual s’ha reflexionat sobre la crisi climàtica i energètica.

El matí del dilluns 12 de desembre s’han inaugurat en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània les XXIV Jornades Llibertàries de CGT València amb la presència de Juan Miguel Font, secretari general de la Federació Local de CGT València i Miguel Fadrique, secretari general de CGT, qui s’han encarregat de presentar l’edició d’aquest any de les jornades que porten per títol «Ara és el moment. Alternatives anarquistes enfront al col·lapse del capitalisme», al costat d’Elisenda Rotger, secretària de la dona de CGT, i Maribel Ramírez, secretària d’acció sindical de CGT, que han sigut les responsables de presentar la guia jurídica sobre Plans d’igualtat, editada per l’organització anarcosindicalista, i que ha donat pas a una assemblea de delegades de CGT.

Durant la presentació de les jornades, Juan Miguel Font ha afirmat que és necessari que “l’afiliació de CGT, que la classe treballadora, torne a moure’s al carrer, i convertir a CGT en la primera opció sindical”. Per la seua part Miguel Fadrique remarcava que “CGT és molt més que els resultats en unes eleccions sindicals, CGT és una eina al servei de la classe treballadora”.

La vesprada del dilluns, Luis González Reyes, doctor en Ciències Químiques i membre d’Ecologistes en Acció, soci de la cooperativa Garúa, responsable d’educació ecosocial en FUHEM i autor o coautor de diversos llibres entre els quals destaca «En l’espiral de l’energia», va ser el ponent de la primera de les xarrades-debat d’aquesta edició de les jornades llibertàries que sota el títol «Crisi climàtica, crisi energètica… arribem a temps? Alternatives davant el col·lapse» es va encarregar de disseccionar la situació en la qual ens trobem com a “crisi ambiental al costat d’una gran desigualtat, tant en el repartiment de la riquesa com en el repartiment del poder”. Luis González Reyes ha explicat que “la ciència no ens resoldrà tots els problemes, hem d’assumir els nostres límits”, a més ha incidit que “la crisi ecològica, econòmica i social” fa que el sistema siga insostenible i “el que ve per davant depén de les lluites de hui”. El ponent va insistir en la necessitat de “creure que és possible” una alternativa per a avançar cap a una societat postcapitalista que permeta a les treballadores “recuperar autonomia econòmica, repartir el treball reproductiu, no sols per a sostindre el treball productiu, també per a ajudar a una restauració ambiental i promoure una economia circular real”.

Les Jornades llibertàries segueixen el dimarts 13 de desembre amb una nova conferència en l’Octubre CCC, a les 18.30, amb Carlos Taibo, escriptor, editor i professor de Ciències Polítiques en la Universitat Autònoma de Madrid, autor d’un gran nombre d’obres en les quals tracta diversos temes com ara la geopolítica, Rússia i la Unió Soviètica, Catalunya, el 15M, el moviment llibertari, el decreixement i el col·lapse; que explicarà com fer front al ecofeixisme des de l’anarcosindicalisme.

Videos:

https://youtu.be/DCNaaHr5iqA

https://youtu.be/M-Vy0w0y4X8


Fuente: Gabinete de Comunicación de la Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia