Skip to Navigation

Silenci! Matem : El fracàs de les Nacions Unides Costa d'Ivori

 

Dia rere dia, les Nacions Unides fan la seva comptabilitat macabra a Costa d’Ivori (460morts i 1 milló de desplaçats en quatre mesos), però no fan res per aturar la violència que ensagnen Abidjan des del final de l’elecció presidencial (28 noviembre 2010).

Per Dahouda NankoEl Consell de Seguretat multiplica declaracions de impotència, França ja no fa por i Obama parla ara sense convicció o emoció. Xina i Rússia regategen el seu poder darrere de les escenes contra la sang dels pobres negres . El Consell de Seguretat va deixar xec en blanc a la parella Gbagbo per matar a gran escala i amb impunitat algunes de les persones que tenen per delicte l’haver votat en contra.

A Costa d´Ivori, les massacres de civils ténen lloc sota els canons dels tancs i obus de Sr. Gbagbo a través del cel d´Abidjan. La missió de la ONU a Costa d´Ivori (ONUCI) està equipada amb un IM-24 capaç de neutralitzar les armes a terra, si no dissuadir els tiradors però no ho fa. La ONUCI que hauria de protegir els civils desarmats per tots els mitjans però diu que el seu mandat no és això. Les piles de cadàvers, l’èxode massiu de la poblacion de la capital Abidjan, la destrucció d’objectius no militars, la distribució massiva d’armes als civils en el camp del Sr Gbagbo per matar la gent del camp advers no són encara bastants per la comunitat internacional.

Les grans potències democràtiques Espanya,França, EUA, Gran Bretanya ja han anat a una crisi més "lucratives", deixant a Costa d’Ivori un rastre de paraules i declaracions buides. Això és normal, Costa d’Ivori no és a "dues hores de París" al cor d’Europa, no a les fronteres de la Mediterrània, no és el país més de 3% mundial de petroli d’alt nivell de producció.

A Costa d’Ivori el poble va elegir un president durant una elecció certificada per Nacions unides què un tirà i la seva esposa rebutgen, el poble és assassinat per haver triat lliurement un president i un destí. El president electe reconegut per tothom no pot exerçir el poder i viu refugiat en un hotel protegit per "cascos blaus". La situació és greu i Costa d’Ivori és a un important punt d’inflexió en la seva història. Cadascun ha de desenvolupar el seu paper per la pau. La renúncia de la comunitat internacional enfront de la deriva mortal de Sr Gbagbo i de la seva dona és preocupant però no sorprenent.

El Consell de Seguretat confirma la sensació que la mort, fins i tot milers d’africans són només per a la mantega, la massacre de centenars de negres ivorians per Sr Gbagbo no el commou perquè la crimininalitat dels líders africans esta legítimament genètics, i plorar els morts libians en el desert o el poble ferit de Japó, víctima de la natura, és més humanitzant.

A Costa d’Ivori, els homes fets de carn i de sang vermella moren cada dia en la indiferència de les grans potències. Sobre Líbia, el president Sarkozy va dir que "treballem perquè el poble libià ha de triar el seu destí”. A Costa d’Ivori, el poble ja ha triat el seu destí . Ara és el moment per deixar la lletania estèril del verb, i demostrar que un home no pot superar els valors de la nostra humanitat, no es pot reduir a la impotència de les Nacions i els homes que van escriure el "mai de dictadura i de tirania " de la nostra història col·lectiva. El paper del Consell de Seguretat i amb ell els paisos democratics és de moure-se perquè la situació a Costa ´Ivori amenaça la pau i la seguretat internacional, i d´agafar mesures fermes per aturar la destrucció de moltes de vides.

Aquí teniu una petita mostra de la barbarie que està patint el poble.

El dia 03 de març de 2011, al barri de Abobo va haver una manifestació pacífica de dones per demanar la sortida del Sr. Gbagbo del poder. Els militars han disparat i assasinat a 8 dones sense cap tipus de defensa

http://www.youtube.com/watch?v=4CKC...

Més greu, el dijous 17 de març de 2011 al barri de Abobo, en sa seva majoria a favor de Alassane Outtara, president reconegut per la comunitat internacional. Els militars del Sr. Gbagbo han llançat diversos obús dins un mercat, 15 persones varen morir, però la missió de la ONU Costa de Marfil xerra de 35-40 persones mortes.

http://www.youtube.com/watch?v=yza2...

- Guías / , , ,

jordans for sale amazon

Comentarios

Los comentarios anónimos están moderados, por lo que no se garantiza su publicación, sólo los usuarios registrados podrán comentar sin moderación.
La redacción del Rojo y Negro no se hace responsable de los comentarios vertidos, al tiempo que se reserva la eliminación de los comentarios de carácter sexista, racista, autoritario, o arbitrariamente insultantes hace personas concretas, así como el bloqueo del usuario que de forma reiterada no respete estos límites.

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene privado y no se mostrará públicamente.
CAPTCHA
Esta pregunta se hace para comprobar que es usted una persona real e impedir el envío automatizado de mensajes basura.
CAPTCHA de imagen
Enter the characters shown in the image.