Skip to Navigation

Anuncian una plataforma en defensa del transporte público en Valencia

 

Los trabajadores de Ferrocarriles de la Generalitat (FGV) y de la Empresa Municipal de Transportes (EMT) de Valencia han unido fuerzas para evitar que la crisis y los recortes en la Administración menoscaban el servicio público y sus condiciones laborales. Ayer, por primera vez, participaron en una manifestación conjunta en Valencia convocada por los sindicatos UGT, CC OO, SIF y CGT de FGV y la EMT.

CGT València


El regidor de Transports de l'Ajuntament de València i president de l'EMT, Alfonso Novo va apuntar que les Vages convocades fins a juny tenen "caràcter polític" i intenten aprofitar la convocatòria d'eleccions.
Sobre la protesta dels treballadors del transport públic planeja l'ombra d'una retall salarial semblant a què s'ha aplicat als funcionaris. Els sindicats de FGV, no obstant això, neguen que s'estiga parlant d'abaixar-los el sou un 5 %. Sí que està sobre la taula, segons els sindicats de FGV, la jornada laboral de 35 hores i el manteniment de les hores extraordinàries.

Alfonso Novo, que al seu dia va comparar el personal de l'EMT amb els controladors aeris, manté el pols. L'alcaldessa de València, Rita Barberá, va recordar fa uns dies en relació a la vaga de l'EMT que "tots els treballadors públics ens hem reduït el sou".

Les organitzacions treballen en la creació d'una plataforma en defensa del transport públic a València on volen integrar a associacions cíviques, veïnals, estudiantils i de consumidors.
Els ciutadans tenen dret a un servici públic "molt millor que l'actual", va afirmar el president del comité d'empresa de l'EMT.

Les protestes tindran el seu moment àlgid en la setmana fallera i culminaran amb una vaga de 24 el dia 18 de març, en plenes festes josepetes. Les protestes es prolongaran fins a juny, si no hi ha acord.

Enviat per Sec. Comunicació CGT-València a CGT València

Cheap Air Jordan 1-001