Skip to Navigation

El TSJC urgeix aplicar amb caràcter immediat mesures cautelars a Ivemon Ambulàncies Egara

 

La sala social estima la fonamentació de les mesures cautelars demandades per la CGT de Catalunya

CGT-Catalunya


Aquest divendres 8 de maig, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat CGT Catalunya. Així, la sala, entén que les mesures vénen justificades per la necessitat de dotar a qui es troba exposat, a poder disposar dels equips necessaris de protecció. Després de ser desestimat el recurs de l’empresa contra la resolució d’Inspecció de Treball on es requeria dotar d’equips de protecció individual als treballadors i treballadores, el TSJC demana a l’empresa Ivemon Ambulàncies Egara, que proporcioni EPI’s homologats; mascaretes FFP2 i FFP3, guants, bates i granotes tipus “b”, pantalles facials, ulleres i gels antisèptics, a tots els professionals del TSU (Transport Sanitari Urgent) i del TSNU (Transport Sanitari No Urgent).

El TSJC també requereix a l’empresa que procedeixi al rentat de la roba de treball de totes les persones treballadores, tinguin contracte temporal o indefinit, per garantir la seva salut i seguretat. En aquest sentit, prohibeix que el personal d’ambulàncies s’emporti la roba de treball i els equips de protecció a casa per rentar los, i ordena que sigui l’empresa qui "se’n responsabilitzi i assumeix la descontaminació i, si escau, la destrucció de roba".

Per finalitzar, la sala demana a l’empresa dotar a totes les bases assistencials de contenidors especials de residus per a la COVID-19.

Ens trobem davant d’una situació que malauradament s’està repetint en tantes altres empreses en aquest estat d’alarma vinculat al coronavirus, on es posa en joc la vida de les persones per qüestions purament econòmiques, on s’exigeix la valentia de les treballadores per davant de la responsabilitat, la seguretat i de la seva integritat física. Atemptar contra la salut del personal sanitari, és atemptar contra el conjunt de la ciutadania. Però vetllar per la seguretat dels sanitaris, és assegurar un eficient funcionament dels serveis sanitaris públics.

Per tot això, la CGT continuarà lluitant per assegurar que per davant dels beneficis empresarials, està la seguretat i salut de la classe treballadora i la defensa dels serveis públics.

Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, 11 de maig de 2020.

Contacte Lleida - cgt.egaralleida@gmail.com

Tarragona - cgtambulanciestgn@gmail.com

Terres de l’Ebre - cgt.egara.te@gmail.com

Documents:

http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/testimoni_auto_dda_28_20.pdf

http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/comunicat_de_mesures_cautelarissimes_1_.pdf

Exemples de la falta de mesures:

Comentarios

Los comentarios anónimos están moderados, por lo que no se garantiza su publicación, sólo los usuarios registrados podrán comentar sin moderación.
La redacción del Rojo y Negro no se hace responsable de los comentarios vertidos, al tiempo que se reserva la eliminación de los comentarios de carácter sexista, racista, autoritario, o arbitrariamente insultantes hace personas concretas, así como el bloqueo del usuario que de forma reiterada no respete estos límites.

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene privado y no se mostrará públicamente.
CAPTCHA
Esta pregunta se hace para comprobar que es usted una persona real e impedir el envío automatizado de mensajes basura.
CAPTCHA de imagen
Enter the characters shown in the image.