Skip to Navigation

Denunciem l’accident laboral d’un treballador d’UBER a Lleida i exigim al Departament de Treball i a Inspecció de Treball que efectuïn les actuacions necessàries per sancionar aquesta empresa

 

Aquest divendres 24 d’abril es va fer públic, a través de les xarxes socials, l’accident que un treballador de l’empresa UBER va patir al carrer Riu Besós de Lleida mentre estava fent un repartiment d’una comanda.

CGT Lleida, ARRAN Lleida, Endavant Ponent


Davant d’aquest nou accident de treball, des del sindicat CGT Lleida i organitzacions ARRAN i Endavant exigim:

1. Que es reconegui la laboralitat dels treballadors d’UBER, GLOVO així com de qualsevol altra plataforma digital que utilitzi falsos autònoms en lloc de contractar treballadors sota el règim laboral, per evitar així haver d’aplicar l’Estatut dels Treballadors i la resta de normativa laboral, com ara l’obligació d’abonar el Salari Mínim Interprofessional o proveir als treballadors de mesures de protecció.

2. Que s’investigui si UBER, GLOVO i la resta d’empreses que operen a Lleida, han facilitat als seus treballadors els mitjans de protecció necessaris per tal d’efectuar repartiments durant la situació de COVID 19, i en cas que no sigui així siguin sancionades immediatament.

3. Que s’interpel·li al govern espanyol per excloure les empreses de servei de repartiment a domicili com de servei essencial. Cal recordar, que empreses com DELIVERO, GLOVO, UBER han aprofitat la situació actual a ciutats com Sevilla, o Vitòria; i han anunciat que ho farien a tot l’Estat Espanyol per rebaixar encara més el sistema de facturació per repartiment de comandes; de manera que els repartidors han vist com el seu sou encara es rebaixava més

Finalment, i com hem fet anat fent des de l'inici de la Covid-19, posem a disposició el servei d’assessorament laboral, per a tots aquells treballadors que vulguin assessorar-se o denunciar de forma anònima la seva situació laboral. Es pot fer ús d'aquest servei enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 680186705.

Lleida, 26 d’abril de 2020

CGT Lleida

ARRAN Lleida

Endavant Ponent

 

Comentarios

Los comentarios anónimos están moderados, por lo que no se garantiza su publicación, sólo los usuarios registrados podrán comentar sin moderación.
La redacción del Rojo y Negro no se hace responsable de los comentarios vertidos, al tiempo que se reserva la eliminación de los comentarios de carácter sexista, racista, autoritario, o arbitrariamente insultantes hace personas concretas, así como el bloqueo del usuario que de forma reiterada no respete estos límites.

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene privado y no se mostrará públicamente.
CAPTCHA
Esta pregunta se hace para comprobar que es usted una persona real e impedir el envío automatizado de mensajes basura.
CAPTCHA de imagen
Enter the characters shown in the image.